Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția de Frontieră Țigări nedeclarate, descoperite la Dabolţ. Contrabandiștii au fugit în Ucraina

ro

18 Feb, 2022 15:54 1203 Marime text


Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Halmeu au descoperit, în urma unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, 5.000 pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, în valoare aproximativ 58.000 lei, anunță vineri, 18 februarie, Poliția de Frontieră.

Asfel, în data de 16 februarie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu – ITPF Sighetu Marmaţiei s-a desfăşurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Un echipaj al poliției aflat în misiune de supraveghere a frontierei de stat a observat, folosind tehnica de vedere pe timp de noapte, pe direcția localității Dabolţ, un grup de patru persoane, aflat pe un teren agricol, în jurul orei 21.00.

La vederea polițiștilor, persoanele au fugit spre teritoriul statului vecin, trecând frontiera în Ucraina. 

Potrivit sursei citate, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu luarea unor măsuri de cercetare și verificare a zonei.

„Ulterior, colegii noştri au descoperit, ascunse în vegetaţie, pe marginea unui canal de drenaj, mai multe colete învelite în folie. Acestea au fost transportate la sediul instituţiei unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu țigări, de provenienţă extracomunitară”, mai precizează Poliția de Frontieră. 

Marfa, în valoare de 58.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

foto: Poliția de Frontieră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii