Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția de Frontieră Română Algerieni și sirieni încercau să treacă ilegal granița spre Serbia, prinși de autoritățile din județul Timiș

ro

25 Sep, 2023 12:48 669 Marime text
  • Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, judeţul Timiș, au depistat doi cetățeni algerieni și doi sirieni într-un autoturism condus de un cetățean roman
  • Unul dintre cei doi cetățeni algerieni a fost arestat preventiv, fiind cercetat pentru infracțiunea de trafic de migranți 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, judeţul Timiș, au depistat doi cetățeni algerieni și doi sirieni într-un autoturism condus de un cetățean român. Unul dintre cei doi cetățeni algerieni a fost arestat preventiv, fiind cercetat pentru infracțiunea de trafic de migranți.

Conform Poliției de Frontieră, în data de 24.09.2023, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia - ITPF Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat pe DN59A, la ieșirea din localitatea Cărpiniș spre localitatea Jimbolia, patru cetăţeni străini într-un autoturism înmatriculat în România. Autoturismul, marca Fiat Linea, era condus de un cetățean român, în vârstă de 27 de ani.  
Întrucât cetățenii străini, cât și șoferul autoturismului nu îşi justificau prezenţa în zonă, toți au fost conduși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia pentru cercetări, mai adaugă sursa citată.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini sunt, doi, din Algeria și doi din Siria, cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani.
„Un cetățean algerian este posesor de permis de ședere pe teritoriul României, celălalt cetățean algerian este posesor de document temporar pentru solicitanții de azi, iar cei doi sirieni au Dispoziție de părăsire a teritoriului României. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în diverse state din vestul Europei”, precizează reprezentanții Poliției de Frontieră, printr-un comunicat.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, s-a constat faptul că cetățeanul din Algeria, posesor de permis de ședere în România, este implicat în traficul de migranți, fiind prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, care a dispus măsura arestării preventive a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile, încheie sursa citată. De asemenea, șoferul, cetățean român este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, procurorul de caz dispunând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
 
Citește și
Ultimele date furnizate de autorități despre traficul de la granițele României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii