Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:36 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minoră căutată de autorităţile din Germania şi fals privind identitatea depistate în aceeaşi zi la PTF Cenad

ro

21 Aug, 2023 13:08 641 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursa foto: Poliția de Frontieră Română
  • Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au identificat, la controlul de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, o minoră cu cetăţenie română, în vârstă de 15 ani, care figura în bazele de date ca fiind dispărută, alerta fiind introdusă de autorităţile din Germania.
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au identificat, la controlul de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, o minoră cu cetăţenie română, în vârstă de 15 ani, care figura în bazele de date ca fiind dispărută, alerta fiind introdusă de autorităţile din Germania, transmite un comunicat din partea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.
 
Tot la Cenad, a mai fost depistat un tânăr cetăţean roman care s-a ales cu dosar penal deoarece a încercat să iasă din ţară cu un document care nu-i aparţinea.
 
În data de 19 august 2023, în jurul orei 08.50 la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, călătorind că pasageră într-un autoturism marca Opel înmatriculat în România, o minoră în vârstă de 15 ani, cetăţean român, domiciliată în judeţul Iaşi.
 
La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că minora era semnalată ca fiind dispărută de către autorităţile din Germania.
 
Ca urmare a celor constatate, minoră a fost încredinţat reprezentanţilor DGASPC Timiş, urmând ca la finalizarea cazului să fie luate măsurile legale ce se impun.
 
Tot în PTF Cenad, în data de 19 august 2023, după aproximativ o oră, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cu un autoturism marca Opel înmatriculat în România, un cetăţean român care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile române. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că există diferenţe vizibile de fizionomie între pasager şi fotografia din documentul prezentat la control.
 
În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii de frontieră au constat că persoana în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 22, domiciliat în judeţul Timiş, care a declarat poliţiştilor de frontieră că a recurs la această metodă deoarece îşi pierduse actul de identitate şi trebuia să ajungă cât mai urgent în Austria.
 
În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspect săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Autoturism căutat de autorităţile din Croaţia şi permis fals depistate în PTF Moraviţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii