Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 250 de kilograme de peşte confiscate la Mangalia

ro

25 Apr, 2013 00:00 878 Marime text
Peste 250 de kilograme de peşte confiscate la Mangalia


tag: kilograme, peste, mangalia, garda, coasta, tulcea

desc: peste 260 kilograme de peste confiscate la mangalia


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei persoane care pescuiau cu plase de tip comercial, respectiv transportau cu un autoturism 264,5 kilograme de peşte fără a deţine documente legale.kilograme, peste, mangalia, garda, coasta, tulcea

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă, o ambarcaţiune cu motor, tip lotcă, în care se aflau V.D., în vârstă de 57 de ani, şi R.S., de 41 de ani, domiciliaţi în judeţul Tulcea.
În urma controlului au fost descoperite două plase tip setcă, în lungime de 180 de metri, pentru care cei doi bărbaţi nu au putut prezenta documente justificative. Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele, ambarcaţiunea, motorul, două rame, un rezervor cu benzină şi un acumulator, bunuri evaluate la aproximativ 9.500 de lei, conform procedurilor legale.
În aceeaşi zi, în jurul orei 21.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Opel Astra, în care se aflau doi bărbaţi. În urma controlului, în portbagaj şi pe bancheta din spate a autoturismului au fost găsiţi opt saci din plastic, în care se aflau 264,5 kilograme de peşte din speciile crap şi sînger.
Pasagerul din dreapta, D.I.B., în vârstă de 44 de ani, domiciliat în municipiul Mangalia, a declarat că respectivii saci îi aparţin, însă nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport al peştelui.
Poliţiştii de frontieră au ridicat cantitatea de peşte, evaluată la 2.069 de lei, pe care au predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „lipsă a licenţei/autorizaţiei de pescuit comercial”, „deţinere sau folosire la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial” şi „transport al peştelui fără documente legale”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii