Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Pescadorul Olimpus 1, aflat la 37 Mm Est față de Midia, a raportat prezența unei mine în apropierea sa! Primele informații

ro

28 Mar, 2022 11:18 2280 Marime text

UPDATE 

Forţele Navale Române transmit că mina a fost neutralizată. 





 Azi 28.0.2022 ,ora 08:10, pescadorul Olimpus 1, pavilion Romania, aflat la aproximativ 37 Mm Est față de Midia a raportat  prezenta unei mine în apropierea sa.


Au fost anunțate autoritățile de cooperare: Direcția Hidrografică Maritimă, MRCC, BREO.


Pescadorul OLIMPUS 1 va supraveghea mina de la distanță de siguranta până la sosirea unei nave a MApN.



Oficial de la Forțele Navale 

Mină marină, observată în largul Mării Negre, la 70 de kilometri travers de Capu Midia

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD), execută astăzi, 28 martie, o misiune de cercetare și intervenție într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă.

Mina a fost observată, în această dimineață, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10.

După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

Nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea acesteia.

Vom reveni cu detalii și imagini de pe timpul acestor operațiuni, după încheierea intervenției, transmis reprezentanții Forțelor Navale. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii