Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pericol pe Autostrada A2 Șoferul unei cisterne, cu numere de Ucraina, cu o alcoolemie de 1,67, circulă haotic (VIDEO)

ro

19 Oct, 2023 12:13 2722 Marime text


Imagini suprizătoare au fost suprinse ieri, 18 octombrie pe Autostrada Soarelui. 

Este vorba despre un șofer care circula haotic pe autostradă. Autoturismul are o cisternă cu numere de Ucraina. Șoferul a ajuns cu cisterna chiar și pe banda de urgență. 

Participanții la trafic au sunat la 112, iar imaginile au fost postate pe un grup de socializare.

Anul trecut, Guvernul a aprobat, printr-o ordonanță de urgență, noi măsuri și amenzi pentru șoferii care greșesc în trafic.

Guvernul a aprobat, printr-o ordonanţă, modificarea şi completarea OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, stabilind noi sancţiuni pentru mai multe abateri de la legislaţia rutieră. Amenda este de până la 2900 de lei pentru șoferii care circulă pe banda de urgenţă a autostrăzilor, anunţă realitatea.net

Şoferii care vor circula nejustificat pe banda de urgenţă a autostrăzilor vor primi de acum amenzi de până la 2.900 de lei. De asemenea, șoferii vor fi sancționați și cu suspendarea timp de 90 de zile a permisului de conducere.

În plus, șoferii care merg pe contrasens pe autostradă sau dau cu spatele, vor avea permisul suspendat pentru 120 de zile.

O altă modificare se referă și la şoferii care traversează calea ferată fără să se asigure sau care depăşesc limita de viteză legală cu mai mult de 70 de kilometri la oră. Aceștia riscă amenzi de până la 1.160 de lei și suspendarea permisului de conducere pentru 60 de zile.



foto-video: Facebook/ Info (trafic) Călăraşi

Oficial de la Poliție 


La data de 18 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii Autostrăzi – Biroul de Poliție Autostrada A2 au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de către mai mulți participanți la trafic, cu privire la faptul că o cisternă circulă haotic pe Autostrada A2, pe sensul către Constanța. 

Din informațiile primite în timp real, cu privire la poziția vehiculului, s-a reușit interceptarea acestuia în spațiul de servicii de la km 49.

Astfel, conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat, de 43 de ani, cetățean ucrainian.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice, însă acesta a refuzat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, ulterior, față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Totodată, menționăm faptul că vehiculul era destinat trasportului de motorină, iar la momentul identificării era fără încărcătură.

De asemenea, mulțumim cetățenilor pentru spiritul civic de care au dat dovadă.- se arată în comunicatul Polițieiu



Citește și:

Știri Constanța aziAccident rutier în zona Tomis 3. Un șofer din Ucraina, băut, ar fi accidentat o femeie pe trecerea de pietoni (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii