Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții într-un dosar de trafic de droguri! Unul dintre suspecți a aruncat pe geam o geantă plină cu bani (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

05 Dec, 2023 14:18 1022 Marime text
Sursa galeriei foto: DIICOTLa data de 05.12.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea a 7 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.

Potrivit DIICOT, s-a reținut că, pe parcursul anului 2023, membrii unei rețele  de dealeri au introdus  în  România   cantități mari de droguri de risc pe care le-au distribuit ulterior către alți dealeri din municipiile Cluj Napoca și Iași care,  la rândul lor, au  aprovizionat piețele de droguri de risc din cluburi, cămine studențești și  unități școlare.

„Cu ocazia acțiunii finalizate în cursul zilei de astăzi au fost  puse în aplicare 10 mandate de  percheziție domiciliară în cele două municipii și s-au realizat două operațiuni de prindere în flagrant a inculpaților, în timp ce tranzacționau sau transferau cantități mari de droguri. 
Au fost identificate și ridicate cantitățile de 40 kilograme muguri de canabis (ambalate în  48 pungi vidate), 12 kilograme hașis, porționat și ambalat (125 pachete), aproximativ  120 grame cristal  precum și o mașină de numărat bani“ - au mai precizat procurorii DIICOT.

În momentul pătrunderii în locațiile percheziționate,  un inculpat a încercat să arunce în vasul de toaletă o parte din cantitatea de drog de risc descoperită, iar un alt inculpat a aruncat pe geam o geantă în care se afla suma de 130.000 euro,  fiind recuperată  de polițiști .

„Facem precizarea că din cantitățile de drog de risc identificate se puteau realiza aproximativ 50.000 doze a căror valoare este estimată la 800.000 euro.
Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul  Tribunalului Iași cu propunerea de  arestare preventivă a celor 7  inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași - Serviciul Antidrog.
Acțiunile au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și IPJ Cluj, cu sprijinul  jandarmilor din cadrul IJJ Iași, IJJ Cluj și  Grupării Mobile de Jandarmi Cluj. 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție“ - au mai precizat procurorii DIICOT.

Citește și: 

Percheziții la persoane bănuite de braconaj cinegetic! (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii