Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în județul Constanța la persoane bănuite de proxenetism. Cum acționau suspecții

ro

28 Aug, 2022 12:00 942 Marime text
PerchezitiiLa data de 27 august a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au pus în executare 3 mandate de percheziții domiciliare, dintre care 2 în județul Constanța și 1 în județul Brașov, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de falsificarea de monede, punere în circulație de monedă contrafăcută și proxenetism.

Potrivit IPJ Constanța, din cercetări a reieșit că, în perioada martie a.c. – august a.c., 2 persoane, un bărbat, de 37 de ani și soția sa, de 28 de ani ar fi înlesnit practicarea prostituției de către mai multe persoane, prin aceea că le-ar fi găzduit, atât în propria locuință, cât și în mai multe apartamente pe care le-ar fi închiriat, le-ar fi transportat la adresele indicate de clienți, s-ar fi ocupat de promovarea acestora, ar fi stabilit și negociat prețurile practicate, astfel obținând foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către acestea.

„În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate 115 bancnote de 200 de euro contrafăcute(23.000 de euro), 700 de euro, 4.500 de lei, 7 telefoane mobile și o cartelă SIM, bunuri cu valoare probatorie.

Cele două persoane bănuite și 3 tinere au fost conduse la audieri, iar, în urma administrării probatoriului, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor 2 persoane, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.


Astăzi, 28 august a.c., persoanele în cauză urmează a fi prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

„Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. 

La activități au participat și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Constanța“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii