Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română Percheziții în județul Caraș-Severin într-un caz de trafic de minori

ro

23 Nov, 2023 17:53 891 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • La data de 23 noiembrie 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Caraș Severin, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în județul Caraș-Severin și 12 mandate de aducere, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.
 
La data de 23 noiembrie 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Caraș Severin, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în județul Caraș-Severin și 12 mandate de aducere, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii de trafic de minori, transmite un comunicat din partea Inspectoratului General al Poliției Române.
 
De asemenea, în baza ordonanțelor emise, sunt ridicate mai multe documente de la 3 instituții publice.
 
Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie 2022 - februarie 2023, liderul unui grup infracțional ar fi racolat, într-un loc public, o persoană vătămată minoră, de 14 ani, cu dizabilități psihice și profitând de starea acesteia, precum și de faptul că provine dintr-o familie dezorganizată, ar fi adăpostit-o la o cabană ce îi aparține, situată în județul Caraș-Severin, în vederea exploatării sexuale.
 
În intervalul de timp menționat, persoana vătămată ar fi asistat la petrecerile cu tentă sexuală organizate la cabană, existând indicii temeinice că ar fi fost exploatată sexual.
 
De asemenea, asupra acesteia ar fi fost exercitate acte de violență fizică și psihică, în scopul de a fi împiedicată să părăsească locația. 
 
La acţiune participă polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraş-Severin, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara – Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Caraș-Severin, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraş-Severin și Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara, precum și reprezentanţi ai DGASPC Caraş-Severin.
 
Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT. 
 
Acțiunea s-a derulat în continuarea perchezițiilor efectuate la data de 6 octombrie 2023, la adresele unor persoane cercetate pentru trafic de minori, trafic de persoane, coruperea sexuală a minorilor, proxenetism, act sexual cu un minor, constituirea unui grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uzul de armă fără drept.
 

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a încheiat sursa citată.

 

Citește și:
IGPR: Cercetați pentru efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii