Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:30 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3 Percheziții DNA la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”. Profesori şi studenţi duşi la audieri (galerie foto + video)

ro

10 Nov, 2016 10:13 8688 Marime text


Procurori militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în cursul anului 2016 .
 
În cursul zilei de 10 noiembrie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 7 locații situate în județul Constanța, din care trei locații sunt situate în sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane.
 
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

UPDATE 3, ora 13:13: 

Conform unor surse judiciare, percheziţiile de astăzi vizează presupuse fapte de corupţie legate de promovarea unor examene. În acest context, s-ar părea că la audieri la sediul DNA a fost condus un grup din care fac parte atât cadre universitare de la Academia Navală, dar şi studenţi. 

UPDATE 2, ora 10:17: 
Rectorul Octavian Tărăbuță a confirmat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că sunt percheziții în desfășurare în aceste momente la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, în cadrul Secției Militare.

„Sunt percheziții, este adevărat. În cadrul unei anchete penale au început niște cercetări care vizează personalul nostru din Academie. Este vorba despre personalul militar, este secția Militară vizată. Sunt în desfășurare acum, își adună date, vorbesc cu oamenii, adună date ca să constituie dosarele dacă va fi nevoie. Acum au început verificările, verifică calculatoare, dosare“, a declarat pentru Ziua de Constanța, comadorul Octavian Tărăbuță, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ din Constanța.

 UPDATE 1, ora 10.59:

Ofițerul de relații publice al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, Mihaela Zabolodni a făcut precizări cu privire la perchezițiile de la instituția de învățământ superior.

„Vă pot confirma că este vorba despre Academia Navală „Mircea cel Bătrân“, însă la acest moment este în derulare o anchetă. Mai multe informații despre anchetă nu vă pot oferi la acest moment. Vă pot direcționa către cei care au anunțat printr-un comunicat de presă, adică către Direcția Națională Anticorupție, unde puteți să aflați mai multe detalii. În momentul în care vom avea mai multe informații despre anchetă, vi le vom furniza. Ancheta este derulată de către Parchetul Militar, acolo puteți afla mai multe informații. Evident că după ancheta DNA se va face și o anchetă internă. Nu avem informații cu privire la numărul de persoane vizate“, a declarat Zabolodni.  


Sursa foto + video: ZIUA de Constanța


Ti-a placut articolul?

Comentarii