Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii domiciliare la Constanţa Cinci persoane au fost arestate preventiv în Prahova

ro

01 Mar, 2014 00:00 3532 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova continuă cercetările specifice în dosarul celor 30 de percheziţii efectuate, zilele trecute, în Bucureşti, Prahova, Constanţa, Braşov şi Giurgiu. Ieri, Tribunalul Prahova a decis arestarea preventivă a cinci persoane, pentru o perioadă de 30 de zile. Faţă de a şasea persoană, o femeie, judecătorii au luat măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.
 
Concret, potrivit unor surse judiciare, în faţa Tribunalului Prahova au ajuns: Racliţa Dumitru, Radu Constantin Sohanu, Virgiliu Laurenţiu Drezaliu, Ionel Drezaliu, Ilie Drezaliu şi Vasile Sorin Drezaliu. Ulterior deliberărilor, Tribunalul a respins propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova privind luarea măsurii arestării preventive a Racliţei Dumitru, faţă de care a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Tot Tribunalul a admis propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova privindu-i pe ceilalţi cinci inculpaţi, care au fost duşi în Arestul Poliţiei Judeţului Prahova pentru următoarele 30 de zile. Mandatele de arestare nu sunt definitive, ele putând fi atacate cu drept de contestaţie. Amintim că în urma percheziţiilor efectuate zilele trecute, poliţiştii de investigare a fraudelor din Prahova au depistat 85 de tone de materiale feroase, 30 de tone de materiale neferoase, 2.000 de euro, 102.000 de lei şi 50 de grame de bijuterii din aur, susceptibile a proveni din comiterea unor fapte aparent ilegale. Mai mult decât atât, conform Poliţiei Române, în dosar, procurorii au dispus sechestru asigurător asupra a 6 imobile şi 5 terenuri, estimate la 2,2 milioane de euro, precum şi asupra a 4 autoturisme.

Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 6 pistoale (dintre care 5 cu proiectil din cauciuc şi unul cu gaze iritant lacrimogene), o puşcă de calibrul 12 mm, 4 pistoale mitralieră, precum şi 460 de cartuşe de calibrul 9 mm, 103 cartuşe de 7,62 mm, 21 de cartuşe de 45 mm, 36 de cartuşe de calibrul 10x22T şi 490 de cartuşe de 12 mm. După efectuarea percheziţiilor, mai multe persoane au fost conduse la sediul IPJ Prahova, pentru audieri şi pentru dispunerea măsurilor legale. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală în domeniul achiziţiei şi comercializării de materiale feroase şi neferoase şi spălare de bani. Organele au calculat un prejudiciu estimat la 5 milioane de euro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii