Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:51 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții domiciliare în Galați. Bărbați reținuți pentru trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor

ro

04 Nov, 2021 16:03 1209 Marime text
  • Polițiștii gălățeni au pus în aplicare nouă mandate de percheziții domiciliare la locațiile folosite de trei bărbați bănuiți de trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor.
 
În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate cinci autoturisme, 12  telefoane  mobile, suma  de 5.500 de euro, precum și înscrisuri cu valoare probatorie.
 
Din cercetările efectuate până acum, „în perioada 2015 - 2021, prin inducere în eroare, cei trei bărbați ar fi recrutat mai multe tinere, în scopul exploatării sexuale. Aceștia le-ar fi asigurat victimelor transportul, cazarea și transferul diferite locații, de pe teritoriul României și al unor state europene, unde, prin constrângere fizică și psihică, le-ar fi determinat să practice prostituția, însușindu-și sumele de bani obținute de acestea.“
         
Totodată, se pare că cei trei ar fi determinat persoane apropiate să achiziționeze, să dețină și să înmatriculeze în nume propriu, cu sume de bani provenite din practicarea prostituției, mai multe autoturisme.
 
Cei trei bîrbați au fost reținuți pentru 24 de ore de către polițiști, urmând  să fie prezentați Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă.
 
Comunicatul oficial de la IPJ Galați:

 
„Ieri, 3 noiembrie, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au efectuat 9 percheziții domiciliare, la locațiile folosite de 3 bărbați bănuiți de trafic de persoane, proxenetism și spălarea banilor. Bărbații au fost reținuți, pentru 24 de ore.
 
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015 - 2021, prin inducere în eroare, cei trei bărbați ar fi recrutat mai multe tinere, în scopul exploatării sexuale. Aceștia le-ar fi asigurat victimelor transportul, cazarea și transferul diferite locații, de pe teritoriul României și al unor state europene, unde, prin constrângere fizică și psihică, le-ar fi determinat să practice prostituția, însușindu-și sumele de bani obținute de acestea.
         
De asemenea, s-a stabilit că cei trei ar fi determinat persoane apropiate să achiziționeze, să dețină și să înmatriculeze în nume propriu, cu sume de bani provenite din practicarea prostituției, mai multe autoturisme.
 


În urma  perchezițiilor, au  fost ridicate  5 autoturisme, 12  telefoane  mobile, suma  de 5 500 de euro, precum și înscrisuri cu valoare probatorie.
 
Bărbații bănuiți de comiterea infracțiunilor au fost reținuți, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile, să fie prezentați Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.“

 
Sursă foto: IPJ Galați
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii