Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:42 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru ultima dată în acest an Nicuşor Constantinescu, în faţa judecătoarei Ana Maria Trancă (rechizitoriu)

ro

15 Dec, 2015 00:00 1376 Marime text


Astăzi, la Curtea de Apel Bucureşti va avea loc, cel mai probabil, ultimul termen din acest an în dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu în formă continuată, spălare a banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat.
 
Judecata este condusă de Ana Maria Trancă, magistrat al Curţii de Apel Bucureşti, care, la termenul trecut, a menţinut măsura preventivă a interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare luate faţă de SC Rom Coman SRL.
 
Printre inculpaţii cauzei se află Nicuşor Daniel Constantinescu, Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din CJC, Titi Cenuşă, fost arhitect-şef în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice a Consiliului Judeţean, Adrian George Gâmbuţeanu, fost director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Lucian Simion, şef al Serviciului Utilităţi Publice din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa (în prezent, suspendat din funcţie), Ruxandra Luminiţa Darie, notar public, Ionuţ Ţiţimeaua, director general al Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, şi Costică Zelca, administrator al SC Stop SRL.
 
În altă ordine de idei, Adriana Ispas, preşedintele Curţii de Apel Constanţa, trebuia să se pronunţe ieri asupra controlului judiciar sub care se află Nicuşor Constantinescu în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa, unde a fost condamnat la 3,6 ani cu executare, în prima instanţă. Decizia a fost amânată pentru data de 16 decembrie.

Pe durata controlului judiciar, Nicuşor Daniel Constantinescu are următoarele obligaţii:

1. să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;
2. să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei;
3. să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat;
4.să nu depăşească limita teritorială a României;
5. să nu comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare cu martorii şi experţii din prezenta cauză, cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa, cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie şi execuţie a celor două hotărâri ale Consiliului Judeţean Constanţa care au vizat Centrul Militar Zonal Constanţa (HCJ 153/2009 şi HCJ 339/2012), să nu divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale, direct sau indirect, informaţii din cauza penală;
6. să nu exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

În prezent, şeful CJC este judecat în:

1 - Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008;
2 - Dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015;
3 - Dosarul celor 19 persoane (persoane fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014;
4 - Dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol;
5 - Alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, din mai 2014. 

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)

Intră în istorie! - Zeci de primari şi de viceprimari din Constanţa vor fi audiaţi la Curtea de Apel Bucureşti (rechizitoriu)

Ti-a placut articolul?

Comentarii