Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru persoane audiate la Tulcea într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism şi lipsire de libertate în mod ilegal

ro

24 Nov, 2021 10:30 3716 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Tulcea efectuează la data de 24.11.2021, un număr de 7 percheziţii domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2016 - 2021, prin inducere în eroare şi abuz de autoritate, suspecţii au recrutat mai multe persoane vătămate de sex feminin pe care le-au transportat pe teritoriul Germaniei, unde le-au determinat la practicarea prostituţiei, sumele de bani obţinute fiind folosite în totalitate de către aceştia.

„La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Tulcea, vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 4 persoane. Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul SAS Tulcea, al jandarmilor din cadrul IJJ Tulcea şi al poliţiştilor de frontieră din cadrul SPTF Tulcea.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie“ - au mai precizat procurorii DIICOT.

Sursa foto: Facebook/Poliția Română
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii