Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanța Substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, descoperite de polițiștii din Cernavodă

ro

04 Nov, 2023 13:23 757 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • La data de 3 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cernavodă au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise.
 
La data de 3 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cernavodă au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate peste 60 de persoane și au fost verificate aproximativ 40 de vehicule.
 
De asemenea, 10 conducăori auto au fost testați cu aparatul etilotest și 2 cu aparatele din dotare pentru a stabili posibila prezență a substanțelor psihoactive.
 
Totodată, au fost constatate 2 infracțiuni.
 
Astfel, la data de 3 noiembrie 2023, în jurul orei 9.00, polițiștii au identificat, pe strada Teilor, un bărbat, de 33 de ani.
În urma efectuării controlului corporal, asupra acestuia au fost descoperite două plicuri ce conțineau o substanță susceptibilă a avea efecte psihoactive.
 
La data de 3 noiembrie 2023, în jurul orei 21.40, polițiștii au identificat, pe strada Liliacului, un bărbat, de 29 de ani.
 
În urma efectuării controlului corporal, asupra acestuia a fost descoperită o țigaretă confecționată artizanal, ce conținea o substanță susceptibilă a avea efecte psihoactive.
 
În ambele cauze a fost întocmit dosar de cercetare penală, fiind sesizați polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, potrivit competenței.
 
Activitățile desfășurate au avut și o componentă preventivă.

Astfel, polițiștii le-au adus la cunoștință, conducătorilor auto, prevederile Legii 213/2023, potrivit căreia nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul persoanelor care nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule sau sunt sub influența alcoolului ori a drogurilor și provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane.
 
La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, a încheiat sursa citată. 



Citește și:
IPJ Constanța: Substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, descoperite în cadrul acțiunii Blocada (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii