Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:37 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pasager clandestin din Maroc, depistat în Portul Sulina (galerie foto)

ro

24 Apr, 2013 00:00 744 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în PTF Sulina un pasager clandestin sosit la bordul unei nave sub pavilion Turcia. Cercetările au stabilit că persoana în cauză este un cetăţean marocan, care s-a ascuns într-o magazie a navei cu scopul de a ajunge într-o ţară scandinavă pentru a-şi căuta un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Sulina au efectuat controlul de frontieră la intrarea în ţară asupra unei nave sub pavilion Turcia, sosită în Portul Sulina din direcţia Maroc, având un echipaj format din 13 marinari de naţionalitate turcă.
În urma controlului a fost descoperit un pasager clandestin, în vârstă de 22 de ani, care s-a dovedit a fi cetăţean marocan.
Persoana în cauză, care nu a putut prezenta niciun document de identitate, a declarat că a urcat la bordul navei în data de 31 martie, ascunzându-se într-o magazie din prova, cu scopul de a ajunge într-o ţară scandinavă pentru a-şi căuta un loc de muncă.
Cetăţeanul marocan a fost descoperit de membrii echipajului după şapte zile de la plecarea navei din portul Jorf Lasfer (Maroc).
Poliţiştii de frontieră l-au sancţionat contravenţional cu suma de 8.000 de lei pe comandantul navei pentru faptul că a transportat în România un pasager clandestin fără documente de trecere a frontierei de stat, conform art. 7 din O.U.G. 194/2002 modificată de Legea 157/2011.

Ti-a placut articolul?

Comentarii