Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:03 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordin de ministru pentru poliţiştii locali, în dezbatere pe site-ul MAI

ro

09 Feb, 2018 00:00 7240 Marime text
Pe site-ul Ministerul Afacerilor Interne este postat pentru dezbatere publică Ordinul MAI privind formarea iniţială, în anul 2018, în instituţiile de formare ale Ministerului Afacerilor Interne, a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în domeniul circulaţiei rutiere.
 
Conform documentului mai sus precizat, „instituţiile de formare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne alocă, în anul 2018, 440 de locuri în vederea formării iniţiale a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în domeniul circulaţiei rutiere, precum şi 25 de locuri în vederea parcurgerii modulului de management“.
 
Tot potrivit sursei mai sus citate, „instituţiile de formare prevăzute la art. 1, repartizarea numărului de locuri, perioadele în care se realizează programele de formare iniţială, precum şi cuantumul cheltuielilor de şcolarizare/cursant/program de formare iniţială/modul de management sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin“.
 
„Grupele de studiu sunt compuse dintr-un număr cuprins între 15 şi 35 de cursanţi, stabilit de conducătorii instituţiilor care asigură formarea iniţială, în limita numărului de locuri repartizat, care dispun şi înmatricularea acestora. Grupele modulului de management pot fi compuse din minimum cinci cursanţi. Achitarea cheltuielilor de şcolarizare privind programele de formare iniţială şi modulele de management, precum şi a cheltuielilor de cazare şi servire a hranei se realizează de către structurile poliţiei locale, în baza contractelor de formare profesională încheiate în acest scop“, potrivit Ordinului MAI privind formarea iniţială, în anul 2018, în instituţiile de formare ale Ministerului Afacerilor Interne, a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în domeniul circulaţiei rutiere.
 

Banii

 
Programul de formare iniţială (instruirea, utilizarea bazei didactico-materiale, organizarea şi desfăşurarea examenului de absolvire, inclusiv eliberarea certificatului de absolvire şi a foii matricole care atestă competenţele profesionale dobândite) = 2.000 de lei. Modulul de management organizat la Centrul de Formare Iniţială şi Continuă al Ministerului Afacerilor Interne = 180 de lei.
 
Trei mese principale - 33 de lei/zi
 
De asemenea, la solicitare, instituţiile de formare asigură:
 
a) cazare în incinta instituţiei.
Tarifele de cazare se stabilesc de către instituţiile de formare, conform prevederilor Ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr. 243/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind utilizarea unor spaţii aflate în administrarea Ministerului Afacerilor Interne, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 802 din 14 noiembrie 2011, cu modificările şi completările ulterioare;
 
b) servirea hranei, zilnic, până la trei mese principale, în funcţie de posibilităţile fiecărei instituţii. Contravaloarea acestora este de până la 33 de lei/zi. Sumele încasate pentru servirea mesei de către instituţiile de formare se utilizează pentru procurarea produselor agroalimentare necesare popotelor.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii