Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operațiunile de căutare a leului care a speriat localnicii din Târgoviște, sistate în această seară (GALERIE FOTO)

ro

12 May, 2022 21:28 1245 Marime text
Operațiuni de cautare a leului la Târgoviște. Foto: Facebook/Jandarmeria DâmbovițaJandarmi, polițiști, pompieri, polițiști locali și reprezentanți ai AJVPS și DSVSA Dâmbovița, sub autoritatea Instituției Prefectului Județul Dâmbovița au acționat astăzi, 12 mai a.c., ca urmare a sesizărilor prin numărul unic de urgență 112, pentru căutarea unui leu, a cărui prezență a fost semnalată pe un câmp între cartierul Priseaca și municipiul Târgoviște.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Dâmbovița, acțiunile de căutare au fost concentrate în zona cu vegetație de pe câmpul din vecinătatea șoselei de centură a municipiului Târgoviște, unde a fost semnalată ultima dată prezența animalului sălbatic fiind folosite drone care au survolat zona și doi câini de vânătoare.

„În sprijinul echipelor prezente în teren au acționat și două echipaje SMURD pentru acordarea primului ajutor persoanelor. Aceștia, alături de jandarmi, polițiști și polițiștii locali au purtat discuții cu cetățenii din apropiere cu privire la evitarea deplasărilor în afara locuinței, pentru siguranța lor.
Acțiunile de căutare s-au sistat în jurul orei 17:20, după aproximativ 6 ore, fără identificarea vreunui animal sălbatic.
În continuare, zona unde a fost semnalată prezența leului este monitorizată de echipe mixte, jandarmi și polițiști, pentru a se putea interveni prompt în situația posibilei apariții a acestuia“ - au mai precizat reprezentanții Jandarmeriei Dâmbovița printr-o postare pe pagina de Facebook. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii