Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:24 18 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial, de la IPJ Constanța, despre operațiunea „Accidentul-Varianta Covid19“

ro

02 Sep, 2020 14:21 977 Marime text
  • Dacă aveţi suspiciunea că aţi putea fi victima unei infracţiuni de înşelăciune, apelați numărul unic de urgență 112, este îndemnul polițiștilor.

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța îi informează pe cetățeni cu privire la infracțiunea de înșelăciune prin metoda ,,Accidentul - varianta COVID 19”!

Specific acestui mod de operare este faptul că persoanele sunt contactate telefonic de către persoane necunoscute care, prin atribuirea unor calități false și invocând diverse pretexte, încearcă să obțină sume de bani.

Astfel, persoane necunoscute solicită cetățenilor diferite sume de bani, invocând internarea în spital a unei rude apropiate, ca urmare a îmbolnăvirii cu virusul Covid-19. În acest context, sub pretextul costului tratamentului medical, sunt solicitate sume mari de bani.

Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care sunteţi contactaţi telefonic de persoane necunoscute, indiferent de calitatea invocată de interlocutor, şi să nu daţi curs solicitării de a trimite bani.

De asemenea, luați legătura cu membrii familiei și verificați dacă au nevoie de ajutor. În niciun caz, nu acceptați o întâlnire directă cu persoana care v-a apelat!

Dacă aveţi suspiciunea că aţi putea fi victima unei infracţiuni de înşelăciune, apelați numărul unic de urgență 112!

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii