Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O tânără și un copil de 3 ani, răpiți dintr-o locuință din județul Olt. Trei persoane, reținute de polițiști

ro

25 Aug, 2023 08:33 940 Marime text
La data de 23 august 2023, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 3 Corabia, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au reținut trei tineri cercetați pentru lipsire de libertate în mod ilegal și violare de domiciliu.

Potrivit IPJ Olt, în fapt, la data de 16 august 2023, în jurul orei 05:10, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 3 Corabia au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că nepoata sa, din comuna Gura Padinii, județul Olt, ar fi fost luată împotriva voinței sale de la domiciliu de către un tânăr din orașul Corabia, județul Olt.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 16 august 2023, în jurul orei 04:00, o tânără de 24 de ani, din comuna Gura Padinii, județul Olt, ar fi fost luată împotriva voinței sale, de la domiciliu, împreună cu un minor de 3 ani, de către un un tânăr de 33 de ani, din orașul Corabia, județul Olt, însoțit de mai multe persoane, plecând cu un autoturism într-o direcție necunoscută. 

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsirea de libertate în mod ilegal, fiind continuate cercetările în vederea identificării persoanelor și dispunerii măsurilor legale.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat 4 persoane bănuite de comiterea faptei, respectiv 3 tineri cu vârste cuprinse între 25 și 33 de ani, din orașul Corabia și 1 tânăr de 27 de ani din municipiul Caracal“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Olt.  


În urma probatoriului administrat, la data de 23 august 2023, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, pe numele a trei tineri a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsirea de libertate în mod ilegal și violarea de domiciliu, tânărul de 33 de ani sustrăgându-se cercetărilor.

„Cei trei tineri au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.
La data de 24 august 2023, cei trei tineri au fost prezentați Judecatoriei Corabia, care a admis propunerea parchetului și a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de aceștia, dar si față de tânarul de 33 de ani care se sustrage cercetărilor.
Polițiștii desfășoară activități specifice pentru depistarea tânărului și punerea în aplicare a mandatului de arestare preventivă.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Olt.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii