Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O tânără din Iași infectată cu virusul Sars-Cov-2 a murit în timp ce-și făcea cumpărăturile

ro

04 Nov, 2021 13:56 2264 Marime text
  • O tânără în vârstă de 38 de ani, a murit în timp ce se afla în magazin. Medicii au stabilit faptul că aceasta a murit de Covid-19. Femeia era nevaccinată împotriva virusului ucigător.
 
Din spusele familiei, tânăra nu s-ar fi simți bine în ultimele zece zile și, crezând că este vorba despre gripă, s-a tratat acasă. Starea ei s-a agravat, aceasta câzând din picioare în timp ce se afla la magazin, la cumpărături, informează ziaruldeiasi.ro.
 
Prof.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD a declarat:
 

„În momentul în care starea ei s-a agravat se afla în magazin. A fost evaluată iniţial de un echipaj SAJ cu un asistent, iar saturaţia de oxigen era de 20%. Respiraţiile erau agonice, iar tensiunea nemăsurabilă. La ajungerea echipajului ATI, se afla în stop. S-a efectuat resuscitare. Iniţial, activitatea cardiacă a revenit pentru câteva minute. A ajuns în UPU. Testul antigen rapid a fost pozitiv. S-a suspicionat o embolie pulmonară, ca şi complicaţie a COVID 19. S-a făcut resuscitare îndelungată, cu tot ce înseamnă ATI, inclusiv tromboliză. Din păcate, nu a răspuns la manevrele de resuscitare. A fost confirmat şi testul PCR, care a venit peste câteva ore. Pacienta însă era decedată. Familia a fost înmărmurită de acest anunţ şi, desigur, echipa medicală a fost extrem de îndurerată. Este un caz clar, de COVID 19 care omoară un pacient tânăr, de 38 de ani, nevaccinat, care a rămas acasă şi s-a tratat singur pentru o simplă gripă.“

 
În acest caz, DSP Iași a deschis o anchetă epidemiologică, urmând ca cei care au intrat în contact cu femeia de 38 de ani, să fie testați.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii