Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nou-născut de numai 3 zile, în stare gravă, salvat datorită intervenției rapide a elicopterului SMURD (FOTO)

ro

22 Jun, 2023 15:54 1148 Marime text
foto: DSU
Astăzi, 22 iunie a.c., un nou-născut de numai 3 zile a fost salvat datorită intervenției rapide și eficiente a elicopterului SMURD din Galați.
Bebelușul, aflat în stare gravă și diagnosticat cu afecțiuni pulmonare, a necesitat transferul de urgență de la Tecuci la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Galați, unde putea beneficia de îngrijiri medicale specializate.

Cu ajutorul echipei medicale a elicopterului SMURD pregătită pentru intervenții de urgență, misiunea de a prelua și transporta micuțul a fost desfășurată cu rapiditate și profesionalism. Elicopterul a aterizat în apropierea locului de unde urma să fie preluat bebelușul, iar personalul medical a acordat asistență și monitorizare constantă pentru a se asigura că starea sa este stabilă pe parcursul călătoriei.,transmite Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. 

La sosirea la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Galați, micuțul a fost predat cu grijă medicilor specialiști, care au continuat investigațiile și au început tratamentul necesar.

foto: DSU

Această misiune de salvare reprezintă un exemplu elocvent al dedicării și profesionalismului echipelor SMURD, care răspund prompt la apelurile de urgență și fac tot posibilul pentru a oferi asistență medicală vitală în cele mai critice situații.

În ultimele 24 de ore, echipele de intervenție nou-născuți din cadrul SMURD au efectuat la nivel național un număr de 7 misiuni de salvare., a mai punctat sursa citată. 

Aceste cazuri subliniază importanța sistemului integrat de urgență și a capacității de intervenție rapidă în situații critice.


Citește și: Misiuni desfășurate de echipele de intervenție nou-născuți. O fetiță de doar 24 de zile a avut nevoie de ajutor!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii