Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiuni desfășurate de echipele de intervenție nou-născuți. O fetiță de doar 24 de zile a avut nevoie de ajutor!

ro

20 Apr, 2023 15:54 1093 Marime text
foto: DSU
Mai multe misiuni au fost desfășurate de echipele de intervenție nou-născuți, în ultimele 24 de ore. 

Aceste misiuni au constat în transportul nou-născuților la diferite unități medicale pentru efectuarea unor consultații sau tratamente de specialitate., informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. 

Echipajul de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) neonato al ISU Cluj a fost solicitat, în cursul zilei de ieri, pentru efectuarea unui transfer medical de urgență de la Clinica Ginecologie 1 la Institutul Inimii din Cluj-Napoca. Pacientul, o fetiță, în vârstă de 24 de zile, intubată și ventilată mecanic a fost transportată pentru efectuarea unui consult medical de specialitate.

Echipajele medicale neonato ale ISU Timiș au fost solicitate pentru efectuarea a 2 transferuri medicale de urgență. Primul caz a constat în transferul unui băiețel, născut prematur, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu”, iar cel de-al doilea caz a constat în transferul unui băiețel, intubat, de la Spitalul Municipal Dr. Teodor Andrei Lugoj la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara.

Echipajul SMURD neonato al ISU Mureș a realizat un transport medical de urgență, de la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc la secția clinică neonatologie a Spitalului Clinic Județean Mureș, pentru un pacient de sex feminin, în vârstă de 3 zile, în vederea îngrijirilor medicale de specialitate., mai transmite sursa citată. 

De asemenea, echipajul SMURD neonato al ISU BIf a fost solicitat să intervină pentru transferul unui băiețel, în vârstă de numai o zi, de la Maternitatea Polizu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.

Tot în cursul zilei de ieri, echipajul elicopterului SMURD a intervenit pentru salvarea vieții unui nou-născut. Fetița a fost preluată de la Spitalul Județean de Urgență Buzău și transportată aerian la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ,,Marie Sklodowska Curie” București.

Cele 6 misiuni de salvare a nou-născuților din ultimele 24 de ore au fost asigurate de echipe mixte de intervenție, formate din medici, piloți, asistenți medicali și conducători auto-paramedici.

Aceste misiuni sunt vitale pentru a ne asigura că micuții primesc îngrijirea medicală necesară în timp util., mai precizează DSU. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii