Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:55 20 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicoleta Ploscaru, şefa Asociaţiei „Comunitatea Macedoneană din România“, trimisă în judecată (documente)

ro

30 Oct, 2015 00:00 2609 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus, ieri, trimiterea în judecată a Nicoletei Ploscaru, şefa a Asociaţiei „Comunitatea Macedoneană din România“. Nicoleta Ploscaru a fost reţinută pentru 24 de ore, ea fiind cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi tulburare de posesie. În cauză a fost deferit Justiţiei şi Nicuşor Bătărigă, agent de poliţie în cadrul Secţiei 2 Poliţie Constanţa, fost luptător în cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Constanţa, Andreea Ioana BobocVasilica Guraliuc şi Vasilica Sohan.
 
Conform procurorilor, „la sfârşitul lunii aprilie 2014, inculpata Ploscaru Nicoleta, persoană cu putere de decizie în cadrul societăţii comerciale care administrează Piaţa Balada din municipiul Constanţa, a pătruns, însoţită de angajatele societăţii, în standul aparţinând persoanei vătămate M.M. din Piaţa Balada şi şi-a însuşit, fără drept, marfa - bunuri nealimentare în valoare de aproximativ 20.000 de lei - ce se găsea în interiorul standului, aparent în contul chiriei pe care persoana vătămată i-o datora în baza contractului de închiriere pentru stand, marfă pe care ulterior a pus-o la dispoziţia unui executor judecătoresc“.
 
Tot potrivit magistraţilor „inculpata a beneficiat de sprijinul oferit de inculpatul Bătărigă Nicuşor, agent de poliţie în cadrul Secţiei 2 Poliţie Constanţa, care, folosindu-se de un levier, a spart uşa standului, în care a pătruns inculpata însoţită de angajatele sale“.
 
„După ce a fost evacuat, în mod nelegal, pe geamul standului a fost lipit un afiş pe care scria «De închiriat». Pe parcursul urmăririi penale, inculpata, uzând de autoritatea sa ce decurgea din calitatea sa de angajator, a încercat să influenţeze martorii, în special propriii angajaţi, pentru a da declaraţii nereale în faţa organelor de anchetă“, se mai arată în documentele procurorilor.
 
Nicoleta Ploscaru a fost asociată cu Kay Tonnes Thorkildsen (recent decedat), acesta din urmă a fost CEO al Westhouse Group SRL, subsidiară a RomReal. Nicoleta Ploscaru este director comercial de dezvoltare în cadrul Westhouse SRL din cadrul RomReal. Kay Tonnes Thorkildsen a fost partener de afaceri cu Sorin Gabriel Strutinsky.
 
Aseară, Judecătoria Constanţa a dispus revocarea măsurii controlului judiciar luate faţă de Ploscaru şi Bătărigă. Decizia nu este definitivă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii