Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mustrat în scris că a pus cătuşe

ro

30 Aug, 2011 01:31 2087 Marime text
Agentul Secţiei 4 Poliţie care i-a încătuşat pe cei doi adolescenţi care au fugit din curtea instituţiei, de sub escortă, la sfârşitul lunii aprilie, a primit mustrare scrisă.

Poliţistul a fost supus unui control efectuat de conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, ca urmare a faptului că le-ar fi pus cătuşele celor doi fără să fi avut acest drept. Comandantul Secţiei 4 Poliţie, comisarul şef Ivan Anane, ne-a precizat, la sfârşitul săptămânii trecute, că vina pentru incident îi aparţine exclusiv agentului de poliţie. „Greşeala a fost a agentului care le-a pus cătuşele celor doi, pentru că nu trebuia să procedeze aşa. Tinerii nu erau arestaţi şi nici măcar reţinuţi, ci urmau să fie audiaţi pur şi simplu". „Nu ar fi trebuit să fie încătuşaţi", a concluzionat comandantul secţiei, care a adăugat că, date fiind circumstanţele, cei doi tineri nu au păţit nimic în momentul în care au fost găsiţi de poliţie. Amintim că Ali Akî şi Elvis Mustafa, doi adolescenţi din Constanţa, au fost conduşi la sediul Poliţiei, pentru a fi interogaţi în legătură cu mai multe furturi comise pe raza de competenţă a Secţiei 4. Înainte de a ajunge însă în sediu, adolescenţii au zbughit-o, fugind de sub nasul poliţiştilor. După câteva zile, cei doi au fost identificaţi, unul aflându-se tocmai la Călăraşi, iar cel de-al doilea fiind în Constanţa. În urma controlului dispus de comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, agentul de poliţie de la Secţia 4 a fost sancţionat cu mustrare scrisă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • eu 30 Aug, 2011 15:05 normal ca agentul este vinovat. pentru ca a incatusat niste infractori? politistul ete vinovat! sa traiasca politia romana care analizeaza si judeca circumstantele cu c..ru. in orice tara europeana (sa nu vb. de usa) politia este politie sa apere societatea de toate scursorile si smecheri. interventia acestor politisti este una in forta, folosind toate materialele de interventie din dotare. ai nostri politisti nu au voie sa foloseasca pistolul, catusele, sprayul lacrimogen, nu are voie sa foloseasca forta, nu are voie sa se enerveze, nu are voie.....are doar indatoriri. cand acesti sefi ai politiei romane vor depasi acele idei cretine si idioate si vor dori cu adevarat o politie moderna nu doar scaunelul pe care sta, cand vor apara politistul, cand va apara interesele comunitatii, cand....poate atunci si politistul roman va fi comparat cu politistul francez, spaniol, german, etc. si poate chiar cu politistul bulgar.