Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Miting dedicat comemorării invaziei rusești în Ucraina, organizat la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

24 Feb, 2023 09:37 1378 Marime text

Pe 24 februarie la Constanța are loc un miting dedicat comemorării invaziei rusești în Ucraina. Mai mulți refugiați ucraineni s-au adunat lângă clădirea Consulatului General al Federației Ruse.

Pichetul pașnic va dura de la 10 la 12. Este planificată blocarea carosabilului. 

În jurul orei 09.30, oamenii au început ușor, ușor să se adune. 

La eveniment sunt prezenți și copii. 

Mulțumim României că ne-a primit! Pe noi și pe copiii noștri. Sperăm să se termine războiul și să ne întoarcem acasă. Noi toți suntem uniți. Azi au venit aici la miting mai mult de 1000 de oameni. Noi toți vrem acasă! Toți simțim durere în inimă! , a spus una dintre femeile prezente la evenimente. 



Potrivit organizatorilor, sunt următoarele obiective de acțiune:

- protest față de cetățenii Federației Ruse împotriva acțiunilor armatei lor pe teritoriul Ucrainei;
- să reamintească Europei că, pe tot parcursul anului, invadatorii ruși din Ucraina au bombardat populația civilă, au bombardat infrastructura  foarte critic,au distrus orașe și sate, au exportat produse agricole, au jefuit instituții culturale;
- solicitam lumii să consolideze sancțiunile împotriva agresorului și asistența militară acordată Ucrainei;
- să se concentreze pe faptul că Rusia trebuie să asigure eliberarea și întoarcerea tuturor teritoriilor ocupate și anexate ale Ucrainei și să plătească despăgubiri;

 „Ne vom  aduna  pentru a aminti lumii despre anul sângeros al genocidului poporului ucrainean. De un an întreg, Rusia comite crime împotriva populației civile, violează femei și copii, ucide oameni nevinovați, în fiecare zi mor apărătorii noștri pe front, printre ei sunt mulți băieți și fete tinere care ar trebui să aibă toată viața înainte. 

Mitingul de comemorare invaziei pe scară largă este a treia acțiune de protest a ucrainenilor la Constanța.
 
Protestele dedicate aniversării invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia vor avea loc zilele acestea în aproape 100 de orașe din întreaga lume. Pe 24 februarie 2022, la ora 4 dimineața, ora Moscovei, Federația Rusă a atacat în mod deschis o țară vecină. Dar, de fapt, regimul Putin a declanșat războiul în urmă cu 9 ani, cucerind Crimeea și o parte din regiunea de est a Ucrainei. Până în prezent, rușii au distrus 4,5 mii de clădiri rezidențiale, 550 de instituții de învățământ, peste o mie de obiecte culturale. Unele orașe și sate au fost complet distruse. În timpul invaziei pe scară largă a Ucrainei, aproximativ 7.000 de civili au fost uciși și peste 10.000 au fost răniți“ - au mai precizat organizatorii.





 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii