Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiune dificilă a salvamontiștilor în cazul accidentului din timpul competiției de rafting de pe râul Jiu. Cum au acționat salvatorii (GALERIE FOTO)

ro

02 Apr, 2022 19:37 1490 Marime text
Salvamontiștii intervin la accidentul de pe râul Jiu. Foto: facebook/Salvamont RomaniaUn accident foarte grav a avut loc astăzi în timpul unei competiții de rafting pe râul Jiu în partea superioara a Defileului, în zona de trecere dintre județele Gorj si Hunedoara.

„Pe fondul unul râu la cote foarte mari, cu viitura puternica de pe versanți, trei bărci de rafting cu 22 de persoane s-au răsturnat intr-o zone deosebit de greu accesibila. Majoritatea participanților au ieșit siguri la mal în porțiunea cu sosea, o persoana necesitat resuscitare și 6 persoane au ieșit pe malul opus șoselei“ - au precizat reprezentanții Salvamont România într-un mesaj pe pagina de Facebook. 


Salvamontiștii intervin la accidentul de pe râul Jiu. Foto: facebook/Salvamont RomaniaPentru recuperarea acestora a intervenit o echipa de prim raspuns din partea Serviciului Public Județean Salvamont Gorj căreia i s-au alăturat doua echipe de sprijin din partea Salvamont Gorj și Salvamont Hunedoara.

„Cele 6 persoane s-au regrupat pe un versant și , pentru a ajunge la ele, salvamontiștii au urcam în amonte câțiva kilometri, s-au întors prin tunelului de cale ferata apoi au echipat cu corzi zonele dificile pe care s-au întors cu cei blocați. Acțiunea a fost dificila, din cauza terenului accidentat si a faptului ca în acele momente în zona a fost o ploaie puternica, cu fulgere și grindină.
Cei 6 au fost coborâți cu masuri de siguranța sporite întrucât toți aveau încălțăminte de rafting, improprie deplasării pe munte și au fost predati ambulantelor sosite în zona“ - au mai precizat reprezentanții Salvamont România.


Salvamontiștii intervin la accidentul de pe râul Jiu. Foto: facebook/Salvamont RomaniaSalvamontiștii din Gorj au mers apoi și au recuperat persoana decedata, rămasă pe malul apei, fiind necesara tracțiunea su sisteme de reducere a forței pe un perete înclinat de cca 30 m.

„În acest moment acțiunea este încheiată echipajele de salvamontiști ajungând în baze“ - au mai precizat reprezentanții Salvamont România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii