Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:08 19 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minoră din Vaslui, violată de asistentul maternal. Soția lui a vrut să se sinucidă

ro

22 Aug, 2019 22:17 1192 Marime text
O fată de 12 ani, din localitatea Giurcani, județul Vaslui, ar fi fost violată de asistentul maternal, conform știripesurse.ro

Femeia, în vârstă de 44 de ani, cu domiciliul în localitatea Giurcani, județul Vaslui, a vrut să îşi pună capăt zilelor. Întrebată de ce a recurs la gestul necugetat, aceasta le-a spus medicilor că a încercat să se sinucidă de supărare pentru că soţul ei, împreună cu care îngrijește două fetiţe luate în plasament, ar fi abuzat-o sexual pe una dintre minore.

„Prima dată a fost o solicitare pentru o femeie de 44 de ani, care a luat mai multe pastile, pacienta nu punea probleme. Pe timpul transportului, întrebată de medic ce a determinat-o să facă acest gest, a spus că a încercat să se sinucidă pentru că soțul ei a abuzat-o aseară şi de mai multe ori pe una dintre fetele pe care le au în plasament. Echipajul a anunţat poliţia şi colegii din dispecerat şi o a doua ambulanţă a plecat spre Giurcani, pentru a transporta minora care rămăsese acasă, cea care ar fi fost abuzată, la spital, pentru investigaţii", a declarat Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui.

A fost alertată şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, iar poliţiştii au solicitat ca un psiholog să participe la audierea minorei.

„Cei doi soţi erau asistenţi maternali din 2006, doamna avea fetița de 14 ani, iar el pe cea de 12. Victima agresiunii ar fi fetiţa cea mai mică. Acest caz nu este similar cu altele, este o evoluţie spontană, pe parcusul acestei zile s-a petrecut tot incidentul. Din documentele pe care le avem, din monitorizarea asistenţilor maternali nu există antecedente care să atragă suspiciuni de acest gen", a declarat Ionuţ Dănilă, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Cele două fete au fost mutate într-un centru specializat şi vor primi consiliere psihologică.

În prezent, bărbatul este audiat de poliţişti.

Ti-a placut articolul?

Comentarii