Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul de Interne Marcel Vela are motive de bucurie

ro

25 Apr, 2020 06:19 5129 Marime text
Puțin înainte de miezul nopții, Marcel Vela a scris, pe pagina sa de Facebook i se pare „normală și firească decizia Curții de Apel București deoarece, mai presus de toate, trebuie să înțelegem că, în aceste momente, sănătatea înseamnă și sacrificii”.

Iată, în continuare, integral mesajul ministrului:

„Dragi prieteni,

Se încheie o nouă săptămână în care am învățat în fiecare zi că respectul, responsabilitatea, iubirea pentru cei dragi și pentru țară ne pot duce mai aproape de finalul acestei furtuni care, în rafale, a lovit toată planeta.

Dar, așa cum v-am mai spus, totul depinde doar de noi!

Se încheie o săptămână cu multe articole, păreri, cu multe situații, critici, încurajări, dar mai presus de toate, cu profundul sentiment că împreună cu ai mei colegi, servim patria.

Pentru mine, ceea ce a contat și contează este binele pe care îl pot da mai departe!

Pentru dumneavoastră noi ne adaptăm în fiecare zi, căutăm mereu soluții și încercăm să fim mai buni. Suntem aici pentru dumneavoastră!

Lucrurile perfecte nu există, dar atât timp cât avem bunăvoință, putem avea totul: familia și sănătatea.


Poate acum, mai mult ca oricând, avem motivația și dăruirea de a fi mai aproape de fiecare dintre dumneavoastră.

Mi se pare normală și firească decizia Curții de Apel deoarece, mai presus de toate, trebuie să înțelegem că, în aceste momente, sănătatea înseamnă și sacrificii.

Suntem cu toții o mare echipă iar pentru asta vă mulțumesc din suflet! Haideți să fim o echipă învingătoare, chiar dacă trebuie să parcurgem acest drum anevoios”!
 

Reamintim că femeia care a contestat în instanţă ordonanţa militară nrumărul 3 pe motiv că persoanele peste 65 de ani sunt discriminate a pierdut procesul.

Magistrații Curții de Apel București arată, în motivarea deciziei, că măsura nu afectează drepturile bătrânilor, ci îi protejează deoarece ei sunt cei mai vulnerabili.

„Scopul măsurilor luate de autorităţile competente este de a proteja o categorie de persoane fizice care s-a dovedit a fi mult mai vulnerabilă în faţa epidemiei, iar suspendarea acestor măsuri ar determina, prin sine, o situaţie ireversibilă, faţă de modalitatea efectivă de executare”, se arată în motivare.

Mai mult, autorităţile au avut în vedere, la redactarea ordonanţei militare 3, şi experienţa celorlalte ţări afectate de Covid-19.

Decizia poate fi atacată cu apel.
 
Sursa foto: Facebook/Marcel Ion Vela
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii