Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:21 20 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării Naționale, întâlniri cu ambasadorii Marii Britanii și Italiei

ro

12 Dec, 2019 21:58 636 Marime text
Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit astăzi, 12 decembrie, pe ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la București, Andrew Noble.
 
În cadrul discuţiilor a fost evidenţiată importanţa Parteneriatului Strategic dintre România şi Marea Britanie, precum şi perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul apărării ca elemente esenţiale pentru securitatea şi stabilitatea ţării noastre şi a regiunii din care România face parte, în actualul context geostrategic.
 
Vizita la sediul MApN a diplomatului britanic a reprezentat un bun prilej pentru a discuta aspecte de interes comun privind cooperarea cu Regatul Unit, atât din perspectivă bilaterală, în context aliat, dar şi în contextul BREXIT.
 
Tot astăzi, ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut o întrevedere la sediul MApN cu ambasadorul Republicii Italiene în România, Marco Giungi.
 
Cei doi oficiali au discutat despre cooperarea bilaterală în domeniul apărării, cât și despre participarea Italiei cu efective la Brigada Multinațională a NATO de la Craiova.
 
Ministrul Nicolae Ciucă și ambasadorul Marco Giungi au analizat subiectele cuprinse în declarația comună adoptată de aliați după reuniunea NATO de la Londra din această lună, cu accent pe implementarea măsurilor de asigurare şi a prezenţei aliate pe flancul estic. În acest context, ministrul apărării naţionale i-a mulţumit ambasadorului italian pentru contribuţia adusă de țara sa la consolidarea flancului de est al Alianței prin participarea, în acest an, a aeronavelor italiene Eurofighter Typhoon la misiunea sub comandă NATO de poliţie aeriană consolidată pentru spațiul aerian al României.
 
În spiritul abordării omnidirecționale a NATO, ministrul român al apărării naționale a subliniat susținerea pe care țara noastră o acordă eforturilor de contracarare a terorismului și de proiectare a stabilității dincolo de granițele aliate.

Sursă foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Ti-a placut articolul?

Comentarii