Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare "sponsorizeaza" chiolhanurile electorale din bani publici

ro

01 May, 2008 20:00 1374 Marime text
Atasamente: 1209671580.pdf
1209669519.jpg

Aproximativ doua miliarde de lei vechi din bugetul local au fost cheltuiti pe pomenile electorale, oferite de edilul Constantei

Daca tineretul a migrat, ieri, in afara Constantei, la iarba verde, reprezentantii varstei a treia si-au indreptat pasii spre cluburile de vara pentru pensionari, amenajate de primarie. Din mijlocul lor, nu a lipsit amfitrionul pomenii electorale, cu mititei si bere - primarul Constantei, Radu Stefan Mazare. In editia online a ziarului nostru puteti vizualiza mai multe poze de la eveniment. Am iesit din post si am intrat oficial in campania electorala. Sarbatoarea de 1 Mai muncitoresc a dat dezlegare la mititei si bere din partea primariilor din toata tara, in doua cuvinte, la pomeni electorale. Cum era de asteptat, Constanta nu a fost mai prejos. Primarul Radu Mazare nu s-a uitat la bani, a bagat mana adanc in bugetul municipalitatii si a organizat un chiolhan electoral de toata frumusetea, pentru segmentul de alegatori pe care a reusit sa il fidelizeze in opt ani de mandat: pensionarii. Constient ca obtinerea inca unui mandat depinde in principal de alegatorii trecuti de a doua tinerete, edilul Constantei a organizat petreceri in aer liber, la cluburile pentru pensionari, ocazie cu care le-a oferit seniorilor Constantei, care l-au onorat cu prezenta (pentru ca multi au stat la casele lor), mititei, suc si, bineinteles, bere. Surse din cadrul primariei ne-au declarat ca au fost pregatite nu mai putin de 66.000 de portii a cate trei mititei, pentru opt cluburi de pensionari. In unele cluburi, pensionarii au luat cu asalt tarabele de unde se imparteau gratuit mici. O astfel de situatie s-a petrecut si la clubul din Parcul Tomis II, unde s-a lasat cu imbranceli si injuraturi. La fata locului a fost trimis si un echipaj de politie, care a supravegheat zona pana ce atmosfera s-a mai potolit.

Nicusor isi face campanie pe spinarea lui Mazare

La clubul pensionarilor din Parcul Tabacarie, amenajat in Tara Piticilor, atmosfera a fost calma. Probabil si din cauza faptului ca era anuntata si vizita primarului. Copiii care vin sa se joace in Tara Piticilor au fost, ieri, defavorizati de prezenta numeroasa a pensionarilor. Toboganele si platformele leaganelor de tot felul au fost ocupate de bunicii veniti sa petreaca de 1 Mai, care si-au improvizat o masa pentru a putea manca in tihna cei trei mici oferiti de Radu Mazare. Unii au suportat cu stoicism fumul de la mici, care venea fix peste coada formata in fata gratarelor. La eveniment au fost prezenti si cativa consilieri locali si judeteni, iar acestia din urma nu s-au sfiit sa se prinda in hora si sa danseze pe muzica lautareasca ce rasuna din chioscurile de pensionari. In toata aceasta atmosfera "idilica", avand iz electoral, si-a facut aparitia si primarul Radu Mazare, insotit de staff-ul de campanie si de diversi directori din cadrul primariei. De mentionat ca, desi sufera de varsat de vant, viceprimarul Gabriel Stan, seful de campanie al primarului Mazare, nu a stat acasa, tinand mortis sa fie si el prezent la eveniment. Primarul a fost primit cu imbratisari de pensionarii care si-au potolit foamea cu cei trei mici, iar din urma sa venea si presedintele Consiliului Judetean, prietenul sau, Nicusor Constantinescu, "mai putin cunoscut de constanteni", asa cum a afirmat Radu Mazare. Constantinescu a profitat din plin de moment, speculand electoral la maximum baia de multime a prietenului Mazare. Nicusor Constantinescu a strans si el zeci de maini pe cararea deschisa de Mazare si nu a omis sa imparta in stanga si in dreapta carti de vizita cu numarul sau de telefon fix, de la birou. Gestul sau a fost imitat la tot pasul de angajati din cadrul Consiliului Judetean, care au venit la intalnirea cu pensionarii cu buzunarele doldora de carti de vizita, ca deh, ce sa-i faci, vine campania, iar seful CJC trebuie ales prin vot uninominal!

"Lasati lumea sa vina la mine!"

In baia de multime din Tabacarie, multi pensionari au sarit sa-i spuna primarului pasurile, cativa i-au atras atentia ca orasul nu sta prea bine la capitolul trotuare, iar altii i-au vorbit despre diverse probleme personale. Mazare a parut dezinvolt, a strans mainile tuturor celor care au venit in preajma sa si chiar s-a ratoit la cativa gardieni publici care impiedicau pensionarii sa ajunga la el. "Ia dati-i drumu' de aici! Lasati lumea sa vina, ca nu-mi face nimeni niciun rau!", le-a spus Mazare gardienilor publici, simtindu-se oricum in siguranta datorita bodyguarzilor personali, care-l monitorizau de la cativa pasi distanta. Primarul a inaintat pe aleea spre club, a ciocnit oua cu o pensionara si le-a vorbit celor prezenti despre faptul ca acest tip de manifestare va deveni o traditie incepand de la anul. El l-a prezentat multimii si pe "prietenul" Nicusor Constantinescu, venit sa spuna si el cateva cuvinte. Dupa ce au vorbit pret de cinci minute fiecare, Mazare si prietenul sau au parasit Parcul Tabacarie, urmati de cativa pensionari si escortati de jandarmi, gardieni si garzi de corp.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii