Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Masina Primariei din Comana, la cheremul primaritei

ro

17 May, 2005 00:00 1234 Marime text

La sediul Primariei din Comana a avut loc, vineri, sedinta ordinara a Consiliului Local * Desi primarul localitatii, Antoaneta Mandrescu a fost informata din timp despre aceasta sedinta, cu o zi inainte, ea a anuntat ca nu va fi prezenta * Pentru a-si justifica lipsa de la intalnire, Mandrescu a specificat ca pleaca in interes de serviciu la Primaria din Ploiesti fara a preciza care este legatura dintre Comana si Ploiesti * Desi a depasit cota la benzina, primarita a "confiscat" si masina institutiei solicitand si un ordin de deplasare # Consilierii au stabilit ca ordinul de deplasare nu va fi decontat fara a se motiva calatoria * Reporterii cotidianului nostru au incercat sa afle care este legatura dintre Primaria din Comana si cea din Ploiesti dar din investigatiile noastre a reiesit ca primarita minte cu nerusinare atunci cand sustine ca ar avea in plan un proiect intre cele doua primarii * Cazul Comana a facut si obiectul sedintei operative de ieri din cadrul Prefecturii * Prefectul Danut Culetu a declarat ca in cursul zilei de astazi o comisie alcatuita din juristi se va deplasa la Comana pentru a verifica autenticitatea semnaturilor celor care doresc organizarea unui referendum

La sediul Primariei din Comana, a avut loc, vineri, o sedinta ordinara a Consiliului Local. Desi primarita a fost anuntata din timp despre aceasta intrunire, dovedind inca o data ca nu o intereseaza problemele comunei, cu o zi inainte, ea a anuntat ca nu va fi prezenta. Pentru a-si justifica lipsa de la intalnire, Mandrescu a specificat ca pleaca in interes de serviciu la Primaria din Ploiesti. Desi a depasit cota la benzina, primarita a "confiscat" si masina institutiei, solicitand si un ordin de deplasare. In cadrul sedintei care s-a desfasurat vineri la Comana, consilierii au stabilit ca ordinul de deplasare nu va fi decontat daca primarita nu va motiva calatoria. Tinand cont ca primarita a spus ca pleaca in interes de serviciu, fara a da explicatii consilierilor locali si nici angajatilor din primarie, reporterii cotidianului nostru au verificat ieri veridicitatea celor spuse de Anoaneta Mandrescu. In acest sens, am contactat-o telefonic si pe cea de care oamenii din comuna incearca sa scape, respectiv pe Antoaneta Mandrescu. Cu glas de mironosita, aceasta ne-a reprosat inca de la inceput ca prea ne tinem de capul ei de cateva saptamani, initial evitand sa ne raspunda la intrebarile formulate de noi. Dupa ce i s-a explicat ca este mai bine daca ar da si o declaratie verbala vizavi de acuzele care i se aduc, probabil cu gandul la ilegalitatile de care este acuzata, Mandrescu a spus ca declaratii nu va da decat la Politie. In cele din urma, dupa ce s-a balbait de mai multe ori privind deplasarea sa la Primaria din Ploiesti, aceasta a spus ca are in vedere demararea unui proiect intre cele doua primarii, respectiv cea din Comana si cea din Ploiesti. Cu toate acestea, din investigatiile reporterilor cotidianului nostru a reiesit ca primarita minte cu nerusinare si probabil a fost oriunde cu masina Primariei din Comana, numai la Primaria din Ploiesti nu a fost. Si asta pentru ca, potrivit Alinei Ionescu, purtatorul de cuvant al Primariei din Ploiesti, la institutia respectiva nu a auzit nimeni de primarul comunei Comana, Antoaneta Mandrescu si cu atat mai mult de vreun proiect intre cele doua institutii.

Juristii Prefecturii vin astazi la Comana

Cazul Comana a facut si obiectul sedintei operative de ieri din cadrul Prefecturii. Prefectul Danut Culetu a declarat ca in cursul zilei de astazi o comisie alcatuita din juristi se va deplasa la Comana pentru a verifica autenticitatea semnaturilor celor care doresc organizarea unui referendum. Reamintim ca actualul primar al comunei refuza sa explice modul defectuos prin care a cheltuit fondurile Primariei, ceea ce a starnit o serie de nemultumiri din partea locuitorilor. Astfel, viceprimarul comunei, Ion Adam, impreuna cu alti locuitori au pornit o ampla actiune de strangere de semnaturi in vederea organizarii unui referendum prin care sa se poata declansa alegeri anticipate pentru functia de primar al comunei Comana. Potrivit declaratiilor liberalului Eugen Bola, contestatarii au reusit sa stranga numarul legal de semnaturi pentru inlaturarea Antoanetei Mandrescu din fotoliul de primar al comunei. Drept urmare, mai mult de jumatate din numarul total de cetateni ai comunei, nemultumiti de activitatea lui Mandrescu, au inaintat si o scrisoare deschisa reprezentantului Guvernului in teritoriu, Danut Culetu, pentru a-l informa despre modul in care au evoluat lucrurile in comuna Comana. Totodata, acestia au solicitat prefectului sa numeasca o comisie formata din specialisti ai Prefecturii care sa cerceteze aspectele semnalate si care sa transmita catre Guvern propunerea de organizare a referendumului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii