Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Masa traditionala de Inviere servita la restaurant

ro

22 Apr, 2006 00:00 1531 Marime text
Masa de Paste reprezinta, in traditia poporului roman, un prilej de intalnire a tuturor membrilor familiei. De obicei, festinul cu produse traditionale si specifice acestei sarbatori este pregatit de catre femeile din familie, care incep pregatirile cu cateva zile inaintea Invierii, insa preparatele nu sunt consumate decat dupa slujba de Paste, cand se termina postul. Insa, din lipsa de timp pentru a prepara bunatatile sau din dorinta de diversitate, unii constanteni prefera sa petreaca sarbatorile pascale la restaurant. Insa nu multe localuri sunt deschise in aceste zile, sau ofera meniuri traditionale de Paste. Se pare ca si ospatarii isi iau liber cu ocazia acestei sarbatori, spre deosebire de zilele de Craciun sau de Revelion, cand "sarbatoresc" prin munca. In orasul nostru, cei care vor sa petreaca Pastele intr-un cadru special, la restaurant, pot alege produsele oferite de restaurantul La Protap. Aici, constantenii pot alege din produsele traditionale, cum ar fi drob de miel, cas dulce, oua rosii. De asemenea, nu vor lipsi borsul de miel, friptura de miel la protap, dar si pasca, cozonacul, vinurile alese si tuica. O alta optiune pentru un Paste sarbatorit departe de casa este restaurantul Rustic, unde se respecta programul normal, non-stop. Virgil Sandu, seful de sala al unitatii ne-a spus ca cei care aleg sa petreaca in acest local vor beneficia, pe langa meniul casei, de oua rosii si cozonac din partea organizatorilor. De asemenea, se organizeaza un program artistic sustinut de orchestra localului, de la ora 20.30. Restaurantul constantean Casa Taraneasca a pregatit celor care doresc o noapte de Inviere intr-un mediu traditional, preparatele specifice de Paste. "Programul nostru este non-stop. Am pregatit pentru oaspetii nostri preparate din miel, oua rosii, drob si cozonac. De asemenea, servim si produsele pe care le avem in mod normal incluse in meniu. Ambianta placuta va fi asigurata de catre taraful nostru", ne-a declarat Angela Horghidean, seful de sala de la Casa Taraneasca.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii