Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:55 12 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marinarii nu mai au alimente, vasul a rămas fără combustibil Navă abandonată în Portul Constanța

ro

24 Mar, 2021 06:40 1729 Marime text
 
  • Nava Ali Bey a fost abandonată, în Portul Constanța, la 30 noiembrie 2020, cu întregul echipaj la bord neplătit iar unii dintre membrii de echipaj aflați la bord de unu sau chiar patru ani.

De atunci agentul navei a aprovizionat cu hrană nava și autoritatea portuară a conectat nava la electricitate de la țărm, ulterior agentul aducând și combustibilul necesar până astăzi.

 Ieri, echipajul s-a adresat lui Adrian Mihălcioiu. Reprezentantul zonal al ITF, pentru a li se furniza alimente, deoarece proviziile sunt aproape terminate.
Acesta a contactat agentul navei  și i-a cerut să furnizeze alimente la bord, dar agenția l-a anunțat că a cheltuit  deja foarte mulți bani cu nava până acum.


„În aceste condiții, am facut un apel public catre autoritățile responsabile pentru ajutorarea acestui echipaj sirian, dar am solicitat și Comitetului de Bunăstare pentru asitența navigatorilor - Seamens Club - să organizeze o întâlnire de urgență, având în vedere situația deosebita a navei Ali Bey, acostată în portul Constanța”, a precizat Mihălcioiu.

„Astăzi vor fi aduse la navă provizii de strictă necesitate, dar situația navei va deveni si mai gravă peste o săptămână când combustibilul va fi terminat, dupa cum susține șeful mecanic al navei”, a mai spus Mihălcioiu.

 
„Fac așadar un apel public către Clubul de asigurare P&I, The American Club și Administrația statului de pavilion (Panama) carora le-am si comunicat deja aceasta situatie pentru a-și îndeplini responsabilitățile și a avea grijă de echipaj până când aceștia vor primi salariile si pot fi repatriați în conformitate cu prevederile Conventiei Maritime a Muncii - MLC 2006 - și certificatele navei (MLC Certificate si actul de nationalitate) valabile la data la care nava a fost declarată abandonată”, a închiat apelul liderul zonal al ITF.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii