Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN „Baza Militară Deveselu NU FACE încorporări. Este încă o încercare de dezinformare care circulă în mediul on-line“

ro

25 Feb, 2022 14:58 1423 Marime text
Ministerul Apărării Naționale atrage atenția tuturor să nu pice în capcana unor fake-news. În ultima vreme, în contextul situației din Ucraina au apărut mai multe informații referitoare la reintroducerea serviciului militar obligatoriu, informații pe care MApN nu le confirmă. 

Una dintre aceste informații false arată că Baza Militară Deveselu ar face recrutări. 

„Vă semnalăm încă o încercare de dezinformare care circulă în mediul on-line, legată tot de procesul de recrutare. Vă informăm că NU, Baza Militară Deveselu NU FACE încorporări“ - transmite MApN. 

Reamintim că ieri, 24 februarie Ministerul Apărării Naționale atragea atenția tuturor să nu pice în capcana unor fake-news. În ultima vreme, în contextul situației din Ucraina au apărut mai multe informații referitoare la reintroducerea serviciului militar obligatoriu, informații pe care MApN nu le confirmă. 

„Atenție la informațiile false!
Temele reintroducerii serviciului militar obligatoriu pentru cetățenii români și ale mobilizării rezerviștilor sunt false și circulă în spațiul public, în special în mediul online, de foarte multă vreme.
În România, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat prin legea nr. 395 din 16 decembrie 2005.
Potrivit acestui act legislativ, începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus, se suspendă (art. 2).
Pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie, în condiţiile legii (art. 3).
Ca atare, reluarea încorporărilor se poate face DOAR în situația decretării uneia dintre cele trei stări menționate mai sus.
Vă rugăm să vă informați DOAR din sursele oficiale!“ - este mesajul transmis de MApN. 

Sursa foto: facebook/MApN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii