Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe persoane suspectate de trafic de droguri, reținute de procurorii DIICOT

ro

21 Dec, 2023 17:43 872 Marime text
Foto: DIICOTLa data de 20.12.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 7 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii și  trafic de droguri de mare risc.

Potrivit DIICOT, s-a reținut că, în perioada 2022 – decembrie 2023, inculpații au intermediat sau comercializat direct cantități de substanțe psihoactive și droguri de mare risc (2-FDCK și 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), cu sume cuprinse între 70 și 100 lei pentru un plic. 

„Din cercetările efectuate de procurori împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj – Serviciul Antidrog a rezultat că, în același interval de timp, inculpații au realizat și tranzacții de ordinul sutelor de grame de astfel de substanțe încasând sume cuprinse între 3.000 și 15.000 lei. 
În urma celor 25 de percheziții domiciliare efectuate pe raza județului Cluj au fost identificate și ridicate cantitățile de 9320 comprimate din categoria drogurilor de mare risc (5.752 conținând 3-CMC cristal și 3.568 ecstasy), sume în lei și valută în echivalentul a aproximativ 113.000 euro precum și alte mijloace de probă.
O parte din droguri au fost disimulate în spații greu accesibile (podul unui imobil) unde s-a pătruns prin utilizarea unei autoscări.
În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatilor, pentru o perioadă de 30 de zile“ - au mai precizat procurorii DIICOT.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj. 

„Acțiunile au fost realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Mureș, Unității Teritoriale de Analiza Informațiilor Cluj, Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, jandarilor Grupării Mobile de Jandarmi Cluj, Inspectoratelor Județene de Jandarmi Cluj și Tulcea, Direcției Regionale Vamale Cluj și Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” Cluj.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai precizat procurorii.

Citește și: 

Depistat la ieșirea din țară, spre Ungaria, cu peste 1 kilogram de droguri. Bărbatul a fost arestat preventiv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii