Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:14 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe incendii de vegetație în județul Tulcea. Unde au intervenit pompierii (GALERIE FOTO)

ro

17 Feb, 2022 18:39 1713 Marime text
  • În jurul orei 14:20, salvatorii Secției de Pompieri Măcin au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată produs între localitățile I.C. Brătianu și Grindu.

6 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, s-au deplasat la fața locului.

Incendiul a fost lichidat după aproape o oră de la primirea apelului, iar în urma evenimentului a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 2 hectare. 

Două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au intervenit în jurul orei 15:45 pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată produs la marginea localității Somova. 

Incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră, iar prin intervenția pompierilor a fost îndepărtat pericolul de propagare la o locuință. 

În urma evenimentului, au ars aproximativ un hectar de vegetație uscată, 10 pomi fructiferi 150 de ml de gard și o dependință. 
Cauza probabilă de producere incendiilor a fost focul deschis în spații deschise.





Tot în această după-amiază, un incendiu de vegetație palustră a izbucnit într-o zonă inaccesibilă înconjurată de apă( zona Lacului Somova), acesta fiind monitorizat de către autoritățile locale.



Revenim și facem același apel pentru respectarea măsurilor specifice de prevenire a acestui tip de incendii:

 - nu utilizaţi focul deschis în locuri cu pericol de incendiu, pe timpul nopţii şi pe timp de vânt;
 - nu utilizaţi focul deschis la distanţe mai mici de 100 de metri faţă de construcţii, materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de furaje, pădure etc);
 - arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile efectuaţi-o în locuri special amenajate (gropi ş.a.);
 - interesaţi-vă la Primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii;
 - arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale efectuaţi-o numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă din cadrul Primăriei;
 - asiguraţi supravegherea permanentă a arderii şi stingeţi jarul după încetarea acesteia;
 - educaţi şi supravegheaţi copiii în vederea interzicerii jocului cu focul.





Sursa foto ISU Delta Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii