Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:13 20 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI despre Acțiunea Omaha ZIUA Z 11.11 Super Ofertă de Z-Friday. Câți „clienți” sunt de la Constanța

ro

14 Nov, 2020 05:34 1861 Marime text

  • Reducere 100% la mascați și pedepse mai mici pentru toți ”clienții” noștri interlopi care se predau. Bonus, rămân și cu ușile nesparte!

Ministerul Afacerilor Interne spune pe pagina sa de Facebook că la ampla acțiune din data de 11 noiembrie denumită generic Acțiunea Omaha ZIUA Z 11.11 a făcut, totuși, o serioasă reducere de Blak Friday:
 
Iată, integral, postarea de pe pagina de Facebook a MAI despre care chiar se poate spune că polițiștii au umor:
 

„Reducere 100% la mascați și pedepse mai mici pentru toți ”clienții” noștri interlopi care se predau. Bonus, rămân și cu ușile nesparte!
Oferta a început săptămâna aceasta și va ține... până când se va înțelege!
Vor fi și multe surprize, iar pe toate le veți regăsi în probatoriu.
Pentru cei care nu vor să profite de ofertă, avem un cadou de consolare.
Stați liniștiți, nu aveți cum să-l ratați, venim noi!
Livrăm dimineața, foarte devreme...doar Black!”.

 
 
Ziua Z, scurt bilanț:

465 de persoane au fost audiate și 98 au fost reținute.
Au fost confiscate 33,5 kilograme de droguri, 8 mașini de lux, 4,5 kilograme de aur, 3.000 de litri de alcool, 14 arme deținute ilegal și mai multe sute de cartușe.

Au mai au fost ridicați 870.000 de lei și 211.000 de euro, fiind sechestrate bunuri în valoare de 15.000.000 de lei.
 
Și la Constanța...

Reamintim că în dimineața zilei de 11 noiembrie polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. -  S.T. Constanța, au demarat acțiunea „OMAHA”, care vizează un grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri de risc, efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe psihoactive noi și spălare de bani, care ar fi acționat în județul Constanța.
 
Astfel, au fost puse în executare 69 de mandate de percheziție domiciliară, și au fost conduse la sediu, pentru audieri, 111 persoane, iar, după finalizarea activităților, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța va dispune măsurile legale. 
 
Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu luna octombrie a anului 2017 și până în prezent, grupul infracțional organizat, constituit inițial de 9 persoane, la care ulterior ar fi aderat aproximativ 50 de persoane, ar fi acționat pentru procurarea, prepararea, stocarea, distribuirea și punerea în vânzare a substanțelor noi cu proprietăți psihoactive, cunoscute sub denumirea de „etnobotanice”.
 
Gruparea ar fi acționat în municipiul Constanța, dar și în zona sudică a litoralului, respectiv localitățile Eforie, Techirghiol, Tuzla și municipiul Mangalia.
 
Membrii grupării ar fi pus în vânzare 15,13 kg. de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, pentru care ar fi obținut 1.292.355 de lei.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliție Română.
 
La operațiune, participă polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime și Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
La activități participă și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.

Sursa foto: Facebook/MAI
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii