Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 40 de constănțeni menținuți în arest preventiv

ro

08 Dec, 2020 00:00 1444 Marime text
  • Inculpații sunt cercetați în cadrul operațiunii „Omaha“, cauză în care, la data de 11 noiembrie 2020, au fost efectuate 69 de percheziții.


Tribunalul Constanța a decis ieri, la solicitarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial (DIICOT) Constanţa, ca aproximativ 40 de constănțeni să rămână în stare de arest preventiv. Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 

Oficial

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa. Dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpaţilor (...), pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 13 decembrie 2020 până la data de 11 ianuarie 2020 inclusiv. Respinge cererile formulate de inculpaţii (...), de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu. Respinge cererile formulate de inculpaţii (...) de luare a măsurii preventive a controlului judiciar. Respinge cererea de revocare a măsurii arestării preventive formulate de inculpatul (...)“, potrivit minutei judecătorești.
 

69 de percheziții

Inculpații sunt cercetați în cadrul operațiunii „Omaha“, cauză în care, la data de 11 noiembrie 2020, au fost efectuate 69 de percheziții.

În urma descinderilor au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 800 de grame de cannabis, 1 kilogram de substanță pulverulentă (substanță cu efect psihoactiv), 14 bucăți de melatonină, 51 de comprimate de ecstasy, 15 grindere, 10 cântare, 955 de pliculețe autosigilante goale și 4.000 de țigarete susceptibile a proveni din activități de contrabandă.

Gruparea ar fi acționat în municipiul Constanța, dar și în zona sudică a litoralului, respectiv localitățile Eforie, Techirghiol, Tuzla și municipiul Mangalia.
 

Cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale

De asemenea, polițiștii au ridicat 93 de telefoane mobile, 5 cartele SIM, 7 laptopuri, 3 tablete, 3 harduri externe, 5 stick-uri de memorie, 12 carduri de tip micro-SD, materiale pirotehnice, precum și o bijuterie din aur, 1 pistol airsoft, 46.520 de lei, 6.420 de euro și 100 de lire sterline.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliție Română.

La activități, au participat polițiștii Inspectoratului de Polițe Județean Constanța, brigăzilor de combatere a criminalității organizate București și Galați și din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, precum și jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.


Citește și

DIICOT Suceava
Percheziții vizând destructurarea unui grup infracțional specializat în contrabandă


Un tânăr din Tulcea, condamnat definitiv pentru trafic de droguri. Cel mai fidel client, un copil de 16 ani


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii