Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistratul Herghelegiu, acuzat de abuz în serviciu Doi avocaţi, judecaţi pentru inducerea în eroare a organelor judiciare

ro

01 Oct, 2014 00:00 3825 Marime text
Ane Marie Bălan şi Emil Alexandru Bălan, avocaţi din Galaţi, dar şi afaceristul Valerică Ţimbău (fost client al celor doi) au fost deferiţi Justiţiei de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Cei trei vor fi judecaţi pentru inducerea în eroare a organelor judiciare. Se pare că inculpaţii ar fi formulat un denunţ fals referitor la Liviu Herghelegiu, un judecător din Curtea de Apel Galaţi, pe cale l-ar fi acuzat, printre altele, şi de abuz în serviciu.
 
Ulterior cercetărilor specifice, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au stabilit că cele reclamate în plângere nu sunt reale. Pe cale de consecinţă, Ane Marie Bălan, Emil Alexandru Bălan şi Valerică Ţimbău au fost trimişi în judecată, dosarul fiind trimis spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa. Conform portalului instanţelor, judecătorul Curţii de Apel Galaţi Liviu Herghelegiu este parte vătămată. Interesant este că în acest proces mai apare numele unui judecător gălăţean, Miţa Mârza, coleg cu Herghelegiu în cadrul Secţiei penale din Curtea de Apel Galaţi. Recent, judecătorii constănţeni au admis excepţia necompetenţei teritoriale a Curţii de Apel Constanţa şi au declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Curţii de Apel Bucureşti. Hotărârea este definitivă.
 
Afaceristul Valerică Ţimbău a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT într-un dosar ce are ca obiect „iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup (Legea 39/2003 art. 7)”. Procesul se află la Curtea de Apel Constanţa, următorul termen fiind stabilit pentru data de 22 octombrie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gruia stoica 29 Nov, 2015 20:28 cum e posibil asa ceva...de ce nu sunt suspendati acesti avocati infractori,,,,acest clan de mafioti,,,clanul balan cei mai mari traficanti de influienta galateana