Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 22 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magazinul Hornbach din Constanța se inaugurează! Când are loc deschiderea pentru publicul larg (GALERIE FOTO +VIDEO)

ro

26 Sep, 2022 10:11 4963 Marime text
 Magazinul Hornbach din Constanța se inaugurează azi, 26 septembrie. Magazinul se va deschide pentru publicul larg pe data de 28 septembrie. 

Magazinul de la Constanța este cel de-al nouălea magazin din grup si are o suprafață totală de 20.000 mp. Investiția a fost de peste 32 milioane de euro. Magazinul este situat pe bd. Aurel Vlaicu nr. 158 si va fi deschis publicului incepand cu 28 septembrie.

Prezent la eveniment este și Ionuț Rusu, viceprimarul Constanței, dar și primarul Vergil Chițac.

 
Evenimentul a început în jurul orei 11.00., iar moderator este Alex Grecu, MC la Europa Fm.

Erich Harsch, președintele CA al Hornbach Baumarkt AG a transmis un mesaj video.

Erich Harsch, președintele CA al Hornbach Baumarkt AG

 El a povestit de suma impresionanta investita pentru amenajarea magazinului de la malul marii. El a spus si de faptul ca zona Drive-In reprezintă ofera un plus valoare magazinului. "sunt convins ca oamenii din Constanța si din împrejurimi se vor bucura de expansiunea noastra"

Mugurel Horia Rusu, director general Hornbach ia cuvântul.

Mugurel Horia Rusu, director general Hornbach
 

 "Chiar adineauri am discutat scurt cum se poate opri vântul aici, la Constanța. Este singurul lucru pe care nu il iubesc. Vă mulțumesc că sunteți alpturi de noi la inaugurarea celui de-al nouălea magazin de aici de la Constanța, condus de domnul Cătălin Rusu. Încă un rus."

"Constanța este un oraș ce îmbină elementele naturale cu modernismul. Acest oraș împletește civilizația occidentală cu cea orientală și astfel generează un spirit efervescent. Acest oraș se mișcă, și se mișcă bine"


 Totodată, le mulțumește autorităților pentru sprijin si colaborare.

"Sper în continuare să colaborăm și sp ne dezvoltpm împreună. Identitatea Hornbach își are punctul de plecare în 1877, un an extrem de important și pentru România prin recâștigarea independenței."


Fondată in 1877, Hornbach este condusă în prezent de a 6-a generație, iar România este a noua țară unde s-a extins gigantul. Grupul Hornbach operează în 168 de magazine în Europa.

Ovidiu Ifrim, directorul regional Hornbach România ia cuvântul.

El a vorbit de filosofia magazinului care este orientat către client.


"Magazinul va avea 110 angajați, având 484 locuri de parcare. Din totalul suprafeței magazinului, peste 6000 mp este dedicat pentru drive in"


Cei 110 angajați au fost școlarizați pentru a putea oferi clienților informațiile corecte. Există traineri speciali pentru aceștia.

Ia cuvântul Cătălin Rusu, directorul magazinului Hornbach Constanța.

 "Programul de lucru al magazinului va fi de luni-sâmbătă 08.00-21.00, iar duminica pâna la ora 19.00. Drive-in-ul va avea același program, doar că va fi deschis de la ora 07.00"


Ia cuvântul Dan Bădescu, director expansiune Hornbach România.

A fost prezentat un filmuleț al evolutiei lucrarilor, de la detonarea silozurilor care se aflau pe teren pana la finalizarea lucrărilor.


"În numele tuturor celor implicați în proiect, va înmânez cheia magazinului!"


Vergil Chițac a luat cuvântul.

Vergil Chițac, primarul Constanței

"Orașul are nevoie de multe, dar are nevoie investiții. Orice altfel de investiții este binevenită. Înseamnă viață, înseamnă cetățeni mulțumiți. Îmi doresc să facem un pas mai mult decât atât. Îmi doresc un parc industrial, unde să se întâlnească și universitatea și știința" a spus Chițac. 


Mai multe imagini din interiorul magazinului puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.   

În ultimul an au fost emise mai multe documente de urbanism pentru lucrările efectuate pentru a se deschide primul magazin din lanțul austriac la Constanța.

Primăria Constanța a eliberat o nouă autorizație de construire pentru Hornbach Centrala SRL. Mai exact, prin AC 769 din data de 17 august 2022,se aprobă modificarea proiect în curs de execuție autorizat cu AC nr.970/15.12.2021 prin schimbare schimbare soluție tehnică de fundare totem publicitar, schimbare soluție tehnică bazin îngropat de retenție apă pluvială, recomartimentare cameră pompe, implementare uși și ferestre exterioare magazin.

Reamintim că în urmă cu câteva săptămâni, APM Constanța a decis că „Nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului” pentru proiectul: „Reconfigurare sens giratoriu dintre bulevardul Aurel Vlaicu – Str. Nicolae Filimon, accese la centrul comercial de pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 158, semnalizare rutieră, lucrări edilitare, amenajare spații verzi, organizare de șantier”,  propus a fi amplasat în municipiul Constanța, b-dul Aurel Vlaicu, tronson 2 (intersecție cu Nicolae Filimon și Interioară 4); Aurel Vlaicu nr. 158, județul Constanța.


Prin AC 725 din data de 3 august 2022, societatea menționată a primit acordul municipalității pentru implementarea proiectului „Reconfigurare sens giratoriu dintre bulevardul Aurel Vlaicu – Str. Nicolae Filimon, accese la centrul comercial de pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 158, semnalizare rutieră, lucrări edilitare, amenajare spații verzi, organizare de șantier”. Documentul este valabil 24 de luni și este propus a fi amplasat în municipiul Constanța, b-dul Aurel Vlaicu, tronson 2 (intersecție cu Nicolae Filimon și Interioară 4); Aurel Vlaicu nr. 158, județul Constanța.

Vă reamintim, prin AC 970 din data de 15 decembrie 2021, Gabriela Botez prin Hornbach Centrala SRL dorește edificarea unei hale centru comercial, accese noi în incintă și platforme, amplasare elemente semnalistă și reclamă, împrejmuire și spații verzi.    Amintim că, prin AC 771 din 29 septembrie 2021, Hornbach Centrala SRL a primit girul primăriei pentru organizarea de șantier pentru lucrarea „Construire hală centru comercial, accese noi în incintă, parcare, drumuri de incintă și platforme, amplasare elemente semnalistică și reclamă, împrejmuire și spații verzi”, proiect ce va fi amplasat pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 158, din Constanța.


 Despre Hornbach Centrala SRL 

Firma a fost înființată în anul 2010, cu sediul social în satul Domnești, comuna Domnești, pe strada Hornbach, din județul Ilfov. Asociați în firmă sunt Hornbach Baumarkt GMbH, cu sediul social în Austria, cu o cotă de participare de 98,31% și Hornbach Baumarkt Aktiengesellschaft, care are o cotă de participare de 1,67%.  Administrator sunt Claudia Anca Ioan, Horia Rusu Mugurel, iar împuterniciți sunt Manfred Georg Kummer și Thomas Wieder.
 
În anul 2021, firma a raportat 1000 de salariați, la o cifră de afaceri de 1.297.606.909 lei, cu un profit de 55.226.671 lei. Compania Hornbach Centrala SRL a încheiat 9210 contracte de achiziții publice in valoare totală de 6.595.231,02 lei.


 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii