Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIDL Romania SCS a obținut un nou certificat de urbanism de la Primăria Constanța

ro

14 Feb, 2024 14:44 1997 Marime text
Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru Lidl Romania SCS, care dorește implementarea unei investiții pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța.
 
Documentul CU 417 din 13 februaire 2024 este necesar pentru autorizare cale de acces dinspre strada nicolae Filimon către magazinul Hornbach existent, extras din proiect autorizat cu AC 149 din 14.02.2023.Documentul este valabil 12 luni.
 

Investiții

 
Amintim că Primăria Constanţa a eliberat un certificat de urbanism pentru o investiţie în municipiul Constanţa, investiţie ce se va concretiza prin construirea unui magazin LIDL, pe strada Ion Roată, în imediata vecinătate unde se edifică un hipermarket Kaufland. Astfel, în zona aceea, se vor construi două astfel de centre comerciale.
 
Cel mai recent document, eliberat pe 22 februarie 2023, vizează strada Ion Roată nr. 3, lot 1/1/1, lot 2, cu acces din lot 1. Este vorba de „Construire magazin comercial retail p+1e, construcții anexe (gospodărie de apă de incendiu, împrejmuire teren, amenajări exterioare (sistematizare verticală a terenului, parcaje, stații încărcare vehicule electrice, copertine parasolare, alei și platforme carosabile, spații verzi, iluminat), amenajare căi de acces rutier și pietonal, rețele tehnico-edilitare în incintă, amplasare post trafo, amplasare obiecte și semnale publicitare și organizare de șantier”. Documentul este valabil 12 luni și vizează edificarea unui magazin LIDL.


Amintim că în ianuarie a fost emisă autorizația de construire pentru magazinul Kaufland. Prin AC 63 din data de 12 ianuarie 2023, investitorii vor construi un hypermarket Kaufland cu regim de înălțime Parter+etaj, pe strada Ion Roată nr. 3, lot 1/1/2 și lot 4. Documentul face următoarea precizare: „Construire hypermarket kaufland cu regim de inălțime parter+etaj, amplasare container reciclare, container imbiss (fast food), cort imbiss (fast food), post trafo, bazin rezerva incendiu, bazin retentie, umbrire parcare, statii incarcare vehicule electrice, amenajari exterioare in incinta (rampa de andocare, platforma parcare, spatii verzi, drumuri, trotuare, padocuri carucioare) imprejmuire, totem si elemente de semnalistica publicitara, accese rutiere si pietonale, racorduri la drumurile publice si organizare de santier”. Amintim că în octombrie, conform Comisiei Naționale de Arheologie, a fost aprobată cererea pentru autorizația de cercetare arheologică preventivă construire hypermarket Kaufland, în Constanța, str. Ion Roată, nr. 3, lot 1/1/2 și lot 4, jud. Constanța, instituția solicitantului: MINA Constanța.
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Constanța Accesul în parcarea LIDL din zona ICIL se va face cu bariere!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii