Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La două luni după reţinere Radu Mazăre, scos din arest şi dus în faţa judecătorilor de la Curtea Supremă. Iată motivul! (referat DNA)

ro

18 May, 2015 00:00 2769 Marime text
Primarul municipiului Constanţa a fost reţinut, pentru 24 de ore, la data de 16 martie, pentru luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi pentru conflict de interese (două infracţiuni)
 
La două luni după ce a fost încătuşat pentru 24 de ore de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, Radu Ştefan Mazăre, primarul suspendat al municipiului Constanţa, va fi scos, mâine, din arest şi dus în faţa judecătorilor de la Curtea Supremă. Motivul? La finele săptămânii trecute, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României a fost înregistrată cererea lui Mazăre de înlocuire a măsurii arestării preventive cu una mai blândă. Solicitarea primarului suspendat al Constanţei va fi analizată mâine, şedinţa de judecată urmând să înceapă la ora 9.00. Oricare va fi decizia Curţii Supreme, ea va putea fi atacată cu contestaţie. Cercetat în acelaşi dosar, şi omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a cerut, vinerea trecută, Înaltei Curţi înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar sau a controlului judiciar pe cauţiune. Ulterior deliberărilor, magistraţii au respins, ca nefondată, solicitarea lui Strutinsky.
 
În prezenta cauză, procurorii Anticorupție îl cercetează pe omul de afaceri pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.
 
Strutinsky a fost deferit Justiţiei de DNA, într-un alt dosar, în stare de arest, unde este acuzat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi de instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată. Cauza se află pe rolul Tribunalului Constanţa. La începutul acestei luni, Adriana Ispas, preşedintele Curţii de Apel Constanţa, i-a înlocuit afaceristului arestul preventiv cu cel la domiciliu.
 
Revenind la dosarul instrumentat de DNA Bucureşti, Radu Ştefan Mazăre şi Sorin Gabriel Strutinsky au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, pe data de 16 martie.
 
Pe 17 martie, cei doi au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătoarei Anca Mădălina Alexandrescu, din Înalta Curte, care a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Nemulţumiţi, procurorii au atacat decizia Ancăi Mădălina Alexandrescu, contestaţia fiind trimisă spre soluţionare judecătoarelor Angela Dragne şi Florentina Dragomir, de la Curtea Supremă a României. Pe data de 2 aprilie, cele două au decis arestarea preventivă atât a lui Mazăre, cât şi a lui Strutinsky.
 
Pe data de 29 aprilie, judecătoarea Ioana Bogdan, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, a admis solicitarea procurorului Dana Ana de prelungire a măsurii arestării preventive.
 
Pe data de 7 mai, Corina Jijiie şi Ioana Alina Ilie, judecătoare ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, au menţinut decizia Ioanei Bogdan, respingând contestaţiile formulate atât de Mazăre, cât şi de Strutinsky.
 

Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)

Exclusiv
Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, la mâna judecătoarei Anca Mădălina Alexandrescu


Radu Mazăre a ieşit de la instanţă
"Nu voi mai candida la Primăria Constanța " (video)


Perioadă de referinţă - 2008 - 2015
„Recensământul“ infracţiunilor reţinute în sarcina lui Mazăre (rechizitorii)


Iată de ce a fost eliberat primarul Constanţei
„Nu sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege pentru arestarea preventivă a lui Mazăre“


Radu Mazăre
"Mi-am dat demisia din toate funcţiile de partid. Până la vară plec şi de la Primărie" (video)


Averile şi interesele, la control!
Ei sunt judecătorii care vor decide soarta echipei Mazăre - Constantinescu - Strutinsky (rechizitorii+documente)


Exclusiv
Iată cine sunt judecătoarele care vor decide libertatea primarului Constanţei


Mazăre şi Strutinsky, menținuți în arest de judecătoarele Corina Jijiie şi Ioana Ilie, de la Curtea Supremă (referat DNA)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii