Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La câteva zile după uciderea profesoarei Cristina Palu, o nouă tragedie șochează comunitatea din Cernavodă

ro

15 Apr, 2021 00:00 3449 Marime text
  • Cadavrul victimei a fost descoperit în ziua de 08 aprilie 2021, zi în care inculpatul a fost depistat pe raza comunei Deleni, ocazie cu care s-a stabilit că încerca să se sinucidă, după ce ingerase otavă de şobolani şi antigel.


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa continuă cercetările specifice în dosarul în care Romică Cosmin Hărăbor, din Medgidia, a fost arestat preventiv pentru uciderea profesoarei Cristina Palu, din Cernavodă. Surse judiciare arată că, având în vedere poziția procesuală adoptată de principalul suspect, respectiv recunoașterea faptei, după efectuarea actelor medico-legale, procurorii pot dispune trimiterea inculpatului în judecată, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Constanța.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, la data de 06 aprilie 2021, în locuinţa acesteia din oraşul Cernavodă, inculpatul a ucis-o în scop de jaf pe victimă, prin strangularea cu o chingă din material textil, lovirea cu pumnii, legarea mâinilor la spate cu coliere de plastic şi înfundarea în gură a propriilor ciorapi, ocazie cu care a sustras din locuinţă suma de 500 de lei un telefon mobil, trei carduri bancare şi cheile locuinţei şi autoturismului victimei.

Cadavrul victimei a fost descoperit în ziua de 08 aprilie 2021, zi în care inculpatul a fost depistat pe raza comunei Deleni, ocazie cu care s-a stabilit că încerca să se sinucidă, după ce ingerase otavă de şobolani şi antigel. În primă fază inculpatul a fost condus la spital, unde după examinare medicii au stabilit că este în afara oricărui pericol, astfel că a fost condus la procuror, audiat şi reţinut.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

La câteva zile după această tragedie, un alt deces a șocat comunitatea din Cernavodă.

În seara zilei de 13 aprilie, în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Cernavodă au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 35 ani (Ion Călin) ar fi fost găsit spânzurat în incinta locuinței sale. Acesta locuia împreună cu concubina.

Corpul neînsuflețit a fost transportat la Spitalul Cernavodă, în vederea efectuării necropsiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și

Oficial despre arestarea lui Romică Cosmin Hărăbor, principalul suspect al crimei de la Cernavodă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii