Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Județul Neamț Mai multe persoane evacuate după ce o cisternă încărcată cu xilen s-a răsturnat

ro

20 Jan, 2022 08:53 1252 Marime text
În această dimineață,  prin apel la 112, a fost anunțat un accident rutier produs pe DN 15, în localitatea Grințieș, județul Neamț.  

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului și SVSU Grințieș. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Neamț, Irina Popa, în urma accidentului rutier s-a răsturnat o cisternă încărcată cu xilen.

„Pompierii acționează pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.  Au fost evacuate 10 persoane din  7 gospodării din apropierea producerii evenimentului.  Un operator economic de profil din județ va asigura transvazarea substanței într-o altă cisternă.  Nu sunt victime“ - a precizat Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că traficul a fost restricționat total pe DN 15 Piatra Neamț-Toplița, localitatea Grințieș, județul Neamț, acolo unde, pe un carosabil uscat, într-o curbă, șoferul unei cisterne încărcată cu xilen (solvent folosit în laborator) nu a adaptat viteza și s-a răsturnat pe carosabil.

În urma evaluării, soluția a fost clasificată ca fiind risc de clasa 3 inflamabil, fiind scurgeri minore pe carosabil.

„Zona în care s-a produs accidentul este una locuită, astfel că în acest moment  se acționează pentru îndepărtarea persoanelor din proximitatea zonei afectate“ - au precizat polițiștii Infotrafic.

UPDATE: 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul a fost reluat pe un sens, alternativ, pe DN 15  Piatra Neamț-Toplița, în localitatea Grințieș, județul Neamț, întrucât nu mai există risc de explozie în zonă. 

Sursa foto: ISU Neamț
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii