Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Peste 100 de misiuni au avut pompierii militari din cadrul ISU Dobrogea în 48 ore

ro

15 Mar, 2023 11:55 810 Marime text
Pompieri. Foto: Facebook/IGSUÎn ultimele 48 ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat 111 misiuni, cele mai multe din ele – 86, fiind pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Potrivit unui comunicat al ISU Dobrogea, pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 10 incendii în urma cărora nu s-au înregistrat victime, ci pagube materiale. Din acestea, 6 au fost incendii de vegetație uscată, în urma cărora au fost afectate peste 50 hectare de teren.

Pompierii militari au intervenit și în cazul a 5 accidente rutiere soldate cu 5 victime. Toate cele cinci persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului, trei dintre ele refuzând transportul la spital.

De asemenea, echipajele ISU „Dobrogea“ au intervenit și în alte 10 situații precum deblocări de ușă, asigurări măsuri PSI la decolare/aterizare elicopter SMURD ori salvare animale captive în medii ostile vieții.
 

„Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU ce poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play“ - au mai precizat reprezentanții ISU Dobrogea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii