Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:36 20 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După CVM Tomis Constanţa Hotărârile „nelegale“ ale CJC mai fac o „victimă“ - Clubul Sportiv Universitar Neptun

ro

12 Feb, 2016 00:00 2889 Marime text
Echipe de tradiţie şi aflate în sufletul suporterilor, care au adus glorie sportivă Constanţei, dar şi României, prin rezultate interne şi internaţionale deosebite, au ajuns în situaţii critice şi sunt la un pas de a pune lacătul pe uşi. După ce, la finele anului 2015, judecătorii Curţii de Apel Constanţa au constatat nelegalitatea a două hotărâri ale Consiliului Judeţean Constanţa, prin care Clubul Volei Municipal Tomis Constanţa, finanţat de CJC, a fost obligat să restituie Consiliului 1.130.000 de lei, ieri, alte două decizii ale CJC au mai făcut o „victimă“: Clubul Sportiv Universitar Neptun.
 
Judecătoarele Irina Bondoc şi Mihaela Popoacă, de la Curtea de Apel Constanţa, au constatat „nelegalitatea hotărârilor nr. 216/28.07.2011 şi nr. 27/06.02.2012 emise de Consiliul Judeţean Constanţa“ şi au obligat Clubul Sportiv Universitar Neptun la plata către Consiliul Judeţean Constanţa a sumei de 790.000 de lei. Mai mult decât atât, CSU Neptun a fost obligat să achite CJC-ului 800 de lei - cheltuieli de judecată.

Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă. 

Cornel Panait, prorectorul Universităţii Maritime Constanţa (UMC), care deţine Clubul Sportiv Universitar Neptun, spune că CSU „este un club privat“, pe care l-a „construit împreună cu universitatea“ şi că nu are resurse să plătească cei 790.000 de lei.

„Avem o problemă gravă“ 

 

„Dacă instanţa aşa a decis, înseamnă că avem o problemă gravă. (…) Clubul este o entitate privată. El este înfiinţat, însă nu are nicio legătură cu Codul de înregistrare fiscală, nu are nicio legătură cu universitatea. Banii sunt separat. Ei au fost folosiţi în mod legal. Clubul nu are resurse să plătească această sumă. În momentul în care o entitate sportivă a aplicat şi a solicitat bani, care au venit pe alocare directă, de la Consiliul Judeţean la club… Există în spate o hotărâre a Consiliului Judeţean de alocare a banilor. Există un sistem juridic care a validat hotărârea asta, clubul ce trebuia să facă? Să nu folosească banii? (…) Clubul a retrogradat în Liga a II-a. A avut contraperformanţă dintr-un motiv simplu: a fost subfinanţat. (…) Situaţia pentru club este foarte proastă. (…) Nu avem bani pentru o asemenea plată. Noi considerăm că am primit banii în mod legal“, ne-a declarat Cornel Panait.

 
În luna noiembrie 2015, într-un alt dosar, Mihaela Popoacă şi Daniela Petrovici, din Curtea de Apel Constanţa, au admis acţiunea CJC de obligare a Clubului Volei Municipal (CVM) Tomis Constanţa la restituirea sumei de 1.130.000 de lei. Banii au fost acordaţi de CJC prin hotărârile de Consiliu Judeţean nr. 24/06.02.2012 şi nr. 40/27.01.2011 şi achitaţi în cursul anului 2012, prin mai multe ordine de plată. De asemenea, instanţa a constatat nelegalitatea hotărârilor Consiliului Judeţean Constanţa nr. 40/27.01.2011 şi nr. 24/06.02.2012, fix hotărârile prin care CVM Tomis Constanţa a fost finanţat de CJC.
 
La momentul deciziei, Serhan Cadâr, directorul executiv al CVM Tomis, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că echipa masculină de volei ar putea avea mari probleme financiare în cazul în care va fi obligată să înapoieze banii daţi de CJC.

„În mod sigur clubul ar putea intra în insolvenţă ori chiar în faliment dacă vom fi obligaţi să dăm banii înapoi. Şi-aşa avem probleme financiare. Este un moment dificil“, a spus Serhan Cadâr.

 
Consiliul Judeţean Constanţa s-a adresat instanţelor de judecată în vederea recuperării banilor daţi prin hotărâri de CJ, ca urmare a unor dispoziţii emise de reprezentanţii Curţii de Conturi.

Citeşte şi:

Mihai Petre Top 10 hotărâri controversate, ale CJC, pe anul 2011

Voleibaliştii, finanţaţi de Primărie CVM Tomis trebuie să returneze peste un milion de lei Consiliului Judeţean (rechizitoriu + referat DNA)
 
Pentru a evita să fie „tras de urechi” de Curtea de Conturi CJC devine membru asociat în cluburile sportive

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Abramovici 12 Feb, 2016 07:12 Solutia ca sa impacati si varza si capra este vanzarea cluburilor catre investitori privati.Ex. scoti la licitatie CVM Constanta cu 1 RON,iar cel care il cumpara va lua si activele si pasivele,in realitate vinzi clubul cu 1130000 RON.Problema este unde gasesti investitori care sa dea aprox 250000 euro, cum este in cazul CVM, asta in condițiile in care Primaria C-ta nu ofera nicio facilitate fiscala investitorilor. PS. Gasca din CJC in frunte cu Nicusor Constantinescu au distrus sportul constantean.Au folosit cluburile ptr a fura bani.La 25 de ani de la caderea comunismului,aceste cluburi trebuiau sa fie private iar CJC &Primaria sa-i ajute prin scutiri fiscale si infrastructura,dar nu s-a vrut.Gasca de mafioti gen Mazare,Constinescu si Strutinsky s-a cuplat cu gasca de dinozauri de la DJST C-ta care vroiau sa-si pastreze locurile calde. In Europa de Vest sau in USA exista institutii gen DJST?