Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:52 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucării şi poşete Versace, confiscate la Agigea

ro

30 Apr, 2013 00:00 712 Marime text
Ieri, inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au reţinut mărfuri susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 93.600 de euro, ca urmare a controlului efectuat asupra a două containere sosite din China pentru două societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţul Ilfov.
 
În data de 29 aprilie 2013, inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud, acţionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra a două containere sosite din China pentru două societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţul lfov.
Ca urmare a acestor controale, inspectorii vamali au reţinut 21.596 de jucării din plastic inscripţionate Angry Birds, Disney şi My Little Pony, precum şi 300 de poşete Versace, articole susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale mărcilor respective. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 93.600 de euro.
Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, bunurile contrafăcute au fost reţinute de către autoritatea vamală în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Ti-a placut articolul?

Comentarii