Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Delta Tulcea Un incendiu de proporții a izbucnit în Dunavățu de Jos!

ro

03 Oct, 2023 15:05 817 Marime text

Sursa foto: ISU Tulcea
 
  • În urmă cu puțin timp prin apel la numărul unic de urgență 112 pompierii Detașamentului Tulcea au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs într-o gospodărie din localitatea Dunavățul de jos, comuna Murighiol, județul Tulcea
  • Două autoturisme, o remorcă, aproximativ 1 m³ de lemne și vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 6000 m² s-au făcut scrum 

În urmă cu puțin timp prin apel la numărul unic de urgență 112 pompierii Detașamentului Tulcea au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs într-o gospodărie din localitatea Dunavățul de jos, comuna Murighiol, județul Tulcea.

„Către locul indicat a fost trimis un echipaj complet cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și a fost alertat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Murighiol pentru a interveni în timp operativ și pentru limitarea propagării incendiul, fiind semnalat faptul că acesta se extindea cu repeziciune către trei locuințe din vecinătate”, spun pompierii tulceni.


SVSU Murighiol alături cu localnicii au reușit localizarea incendiului limitând astfel propagarea incendiului la vecinătăți, iar la scurt timp au ajuns și pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Delta județului Tulcea care au procedat pentru lichidare, adaugă sursa citată.


„În urma evenimentului au ars două autoturisme, o remorcă, aproximativ 1 m³ de lemne și vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 6000 m²”, mai precizează sursa menționată.

 
Cauza probabilă producerea incendiului este focul deschis în spații deschise.

Pompierii fac încă odată un apel către cetățeni pentru a avea grijă de cum folosesc focul în zonele în care se află vegetație uscată, să curețe terenurile de această vegetație pentru că este un real pericol în cazul unui incendiu ca acesta să se dezvolte rapid și se propage cu ușurință la anexele gospodărești și locuințe.

De asemenea, aceștia reamintesc faptul că este strict interzis ca resturile vegetale și gunoiul din gospodării să fie incendiate, încheie ISU Tulcea.


Citește și
Autobuzele liniilor 5-40, 2-43, 43C și 43M circulă deviat din cauza unui incendiu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii