Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inselaciune de 14.000 de euro

ro

13 Feb, 2009 02:59 3630 Marime text
Poliţiştii de la Secţia 1 au reţinut un tânăr cercetat pentru două înşelăciuni, care a reuşit să prejudicieze două persoane cu suma de 14.000 de euro.

Autorul faptelor este Nicolae Mola, de 28 de ani, din Constanţa. Tânărul şi-a început cariera de infractor în luna mai 2008, când, prin intermediul unor prieteni comuni, a făcut cunoştinţă cu Larisa Filipov. Nicolae Mola s-a lăudat că este prieten cu fiul unui cunoscut om de afaceri, aşa că femeia l-a rugat să o ajute să închirieze o benzinărie. Tânărul a asigurat-o că poate face acest lucru, dar este necesar ca, mai întâi, ea să înfiinţeze o firmă care să aibă ca obiect de activitate comerţul cu produse petroliere. A fost atât de amabil, încât s-a oferit să facă el demersurile necesare în acest sens. Cheltuielile pentru înfiinţarea firmei ajungeau însă, spunea el, la suma de 4.000 de euro, bani pe care femeia i-a dat. Timp de câteva luni, Larisa Filipov a tot aşteptat ca bărbatul să-i aducă actele firmei, dar acesta o amâna. În final, femeia a depus plângere la poliţie. Nicolae Mola şi-a văzut însă mai departe de afacerile lui şi a reuşit să pună mâna pe a doua victimă, Melania Andronache. Aceasta vroia să cumpere un autoturism de teren şi auzise că Mola cunoaşte nişte persoane la un parc auto din Germania. Aşa că i-a dat acestuia 10.000 de euro ca să-i aducă un Range Rover. Un răstimp individul a reuşit să o păcălească. O suna mereu şi o întreba ce culoare să fie autoturismul, ce model, astfel că un timp victima nu a avut niciun fel de suspiciuni. În final a realizat că fusese înşelată şi a depus şi ea plângere. Cele două dosare au fost conexate şi împotriva lui Nicolae Mola s-a dispus începerea urmăririi penale. După ce ordonanţa de reţinere de 24 de ore a expirat, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Constanţa, cu propunere de arestare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ete eu 24 Apr, 2010 00:40 RANGE ROVER cu avans de 10.000euro???????avea tipa 10.000euro? stie ce culoare au.......vrajeala de Constanta! Daca avea suma asta, de ce nu a dat avans la reprezentanta din Romania si restul in rate ca sa fie FITZA de oras cu masina noua frate!Siiigur tipa face parte din "diveee" de CTA care conduc second hand masini si se "umfla" prin oras cu ...."masini de teren"?:))))....Dumnezeu stie cate minciuni exista in dosarul asta, curse intinse de frumoasele Constantei.....CUNOASTEM, E PLINA PIATA!Se poarta la barierele Constantei!